benefits of crypto

Voordelen van cryptocurrency

logo
Updated on: May 4th, 2020 2020-05-04 20:14:03
This content has been Fact-Checked.
Benefits of Cryptocurrency. Over the last couple of year's the term, cryptocurrency has been rapidly gaining the public eye. You might be more familiar with names like Bitcoin,  and Ethereum. These ar

Voordelen van cryptocurrency. In de afgelopen paar jaar is de term, cryptocurrency is snel het publiek oog te winnen. U bent misschien meer bekend met namen als Bitcoin en Ethereum. Dit zijn allemaal cryptocurrencies.

In feite zijn er veel! Kijk maar even snel.

Bitcoin

Dash

Rimpeling

Dogemunt

Litecoin

Ether

Maar voordat je verder gaat met lezen, wil ik een korte primer van cryptocurrency geven!

Een cryptocurrency is een digitale valuta die wordt gemaakt en beheerd door het gebruik van geavanceerde encryptietechnieken die bekend staan als cryptografie. Cryptocurrency maakte de sprong van een academisch concept naar (virtuele) realiteit met de creatie van bitcoin in 2009. Terwijl Bitcoin trok een groeiende volgende in de daaropvolgende jaren, het veroverde aanzienlijke investeerder en media aandacht in april 2013 toen het piekte op een record 6 per Bitcoin na stijgende 10-voudige in de voorgaande twee maanden. Bitcoin sporteerde een marktwaarde van meer dan $2 miljard op zijn hoogtepunt, maar een 50% duik kort daarna leidde tot een woedend debat over de toekomst van cryptocurrencies in het algemeen en Bitcoin in het bijzonder. Zullen deze alternatieve valuta's uiteindelijk conventionele valuta's vervangen en op een dag even alomtegenwoordig worden als dollars en euro's? Of zijn cryptocurrencies een voorbijgaande rage die zal uitvlammen voor lang? Het antwoord ligt bij Bitcoin.

benefits of crypto

De wereld wordt steeds meer economisch onveilig. Dit wil niet zeggen dat we niet groeien. Maar zoals Nassim Taleb zegt in zijn boek. Antifragiel. Onze economische machine is als een glazen kaak. een kleine klap erop en het komt allemaal neer! Zowel op lange termijn als op korte termijn is dit niet goed voor u en alle van de hard werkende burger van de wereld

„KWETSBAARHEID IS DE KWALITEIT VAN DINGEN DIE KWETSBAAR ZIJN VOOR VOLATILITEIT.”

— NASSIM NICHOLAS TALEB

Dus hieronder zal ik een aantal voors en tegens schetsen van ons die een wereldwijde acceptatie van Cryptocurrency aannemen. En mijn hoop hiermee is... dat je wegloopt met het vinden van nieuw gevonden respect voor cryptogeld.

5 geweldige voordelen van cryptocurrency: een nieuwe digitale toekomst

De voordelen van cryptocurrency ten opzichte van de huidige Fiat Currency Tech

Centrale overheden kunnen het niet wegnemen!

Weet je nog wat er gebeurde in Cyprus in maart 2013? De Centrale Bank wilde onverzekerde deposito's van meer dan $100.000 terugnemen om zichzelf te herkapitaliseren, wat enorme onrust in de lokale bevolking veroorzaakte. Oorspronkelijk wilde het een percentage van de deposito's onder dat cijfer nemen, direct eten in gezinsbesparingen. Dat kan niet gebeuren met cryptocurrency/bitcoin. Omdat de munteenheid gedecentraliseerd is, ben jij de eigenaar. Geen centrale autoriteit heeft controle, en dus kan een bank het niet van je afpakken. Voor degenen die hun vertrouwen vinden in het traditionele banksysteem ontrafelen, is dat een groot voordeel.

Laten we eens een kijkje nemen op enkele van de verbeteringen die kunnen worden aangebracht om fiat valuta door te verschuiven naar digitaal geld:

advantages of cryptocurrency

Voordelen van cryptocurrency

Fraude: Cryptocurerncies zijn digitaal en kunnen niet willekeurig worden vervalst of omgekeerd door de afzender, zoals bij creditcardterugboekingen.

Identiteitsdiefstal: Wanneer u uw creditcard aan een handelaar geeft, geeft u hem of haar toegang tot uw volledige kredietlijn, zelfs als de transactie voor een klein bedrag is. Creditcards werken op een „pull” -basis, waarbij de winkel de betaling initieert en het aangewezen bedrag van uw account haalt. Cryptocurrency gebruikt een „push” -mechanisme waarmee de cryptocurrency-houder precies kan verzenden wat hij of zij wil naar de handelaar of ontvanger zonder verdere informatie

Onmiddellijke afwikkeling: De aankoop van onroerend goed omvat meestal een aantal derden (advocaten, notaris), vertragingen en betaling van vergoedingen. In veel opzichten is de bitcoin/cryptocurency blockchain als een „database met grote eigendomsrechten”, zegt Gallippi. bitcoincontracten kunnen worden ontworpen en afgedwongen om goedkeuringen van derden te elimineren of toe te voegen, externe feiten te verwijzen, of worden voltooid op een toekomstige datum of tijd voor een fractie van de kosten en tijd die nodig is om traditionele overdrachten van activa te voltooien.

Toegang tot iedereen: Er zijn ongeveer 2,2 miljard mensen met toegang tot internet of mobiele telefoons die momenteel geen toegang hebben tot traditionele uitwisselingssystemen. Deze individuen zijn voorbereid voor de Crytocurrency-markt. Kenya's M-PESA systeem, een mobiele telefoon gebaseerde geldoverdracht en micros financieringsdienst onlangs aangekondigd een Bitcoin apparaat, met een op de drie Kenianen nu eigenaar van een Bitcoin wallet. (Laat ik dat nog eens herhalen. 1/3)

Lagere kosten: Er zijn meestal geen transactiekosten voor cryptocurrency-uitwisselingen omdat de mijnwerkers worden gecompenseerd door het netwerk (Side note: Dit is het geval voor nu). Hoewel er geen transactiekosten voor bitcoin/cryptocurrency zijn, verwachten velen dat de meeste gebruikers een service van derden zullen inschakelen, zoals Coinbase, om hun eigen bitcoin-portefeuilles te maken en te onderhouden. Deze diensten werken zoals Paypal doet voor contant geld of creditcardgebruikers, het verstrekken van het online uitwisselingssysteem voor Bitcoin, en als zodanig, ze zijn waarschijnlijk om kosten in rekening te brengen. Het is interessant om op te merken dat Paypal geen bitcoins accepteert of overdraagt.

„DE BLOCKCHAIN HOUDT IEDEREEN EERLIJK, EN EEN HELE LAAG BANCAIRE BUREAUCRATIE WORDT VERWIJDERD, WAARDOOR DE KOSTEN WORDEN VERLAAGD.” — PAUL VIGNA

Belangrijker: Je bezit het

Er is geen ander elektronisch geldsysteem waarbij uw account niet eigendom is van iemand anders. Neem PayPal, bijvoorbeeld: als het bedrijf om de een of andere reden besluit dat uw account is misbruikt, heeft het de bevoegdheid om alle activa die op de rekening staan te bevriezen, zonder u te raadplegen (Geloof me, dit is me vele malen overkomen) Het is dan aan u om te springen door wat er nodig is om het te krijgen gewist, zodat u toegang hebt tot uw geld. Met cryptocurrency bent u eigenaar van de persoonlijke sleutel en de bijbehorende openbare sleutel die uw cryptocurrency-adres vormt. Niemand kan dat van je afnemen (tenzij je het zelf kwijtraakt, of het hosten met een webgebaseerde portemonneeservice die het voor je verliest).

Slechte aspecten van Crypto

Over het algemeen hebben cryptocurrencies nog een lange weg te gaan voordat ze creditcards en traditionele valuta's kunnen vervangen als een hulpmiddel voor wereldwijde handel.

Bottom line: Cryptocurrency is een baby. Het zal jaren en jaren van blootstelling aan het mondiale systeem nodig hebben voordat de massa's het gaan accepteren.

Nadelen van cryptocurrency:

Feit is dat veel mensen zich nog steeds niet bewust zijn van cryptocurrency aka Digitale valuta

Mensen moeten er over opgeleid worden om het op hun leven toe te passen.

Bedrijven moeten het accepteren, hoewel we veel grote bedrijven hebben zien verhuizen om het te adopteren! (Samsung, Apple, enz.

Ze moeten het makkelijker maken om je aan te melden en aan de slag te gaan.

Risico van verlies

Timothy B. Lee, een adjunct geleerde aan het Cato Institute en regelmatig bijdrager aan Forbes.com, identificeert vier redenen om voorzichtig te zijn met bitcoins:

Gebrek aan beveiliging. Er is geen veiligheidsnet of een perfecte manier om uw bitcoins te beschermen tegen menselijke fouten (wachtwoorden), technische storingen (storingen van de harde schijf, malware) of fiduciaire fraude. Volgens een artikel in de Britse editie van Wired, zijn 18 van de 40 webgebaseerde bedrijven die aanbieden om bitcoins in andere fiat-valuta's uit te wisselen, faillieten gegaan, met slechts zes beurzen die hun klanten vergoeden. De auteurs van de studie schatten dat de mediane levensduur van elke Bitcoin uitwisseling is 381 dagen, met een 29,9% kans dat een nieuwe uitwisseling zal sluiten binnen een jaar na opening.

Verhoogde regelgeving. Terwijl relatief goedaardige richtlijnen zijn momenteel in plaats, wetshandhavingsinstanties kunnen beslissen dat bitcoins zijn een „gigantische witwassen regeling,” en het vaststellen van strengere voorschriften die de waarde van de valuta zou verminderen.

Beperkte schaal. Het ontwerp van het systeem beperkt de snelheid en het aantal verwerkte transacties, waardoor het onwaarschijnlijk is dat bitcoins conventionele creditcardtransacties vervangen.

Gebrek aan toepassingen. Hoewel het erkennen van bitcoins 'populaire gebruik voor illegale transacties, Lee vraagt hoe nuttig bitcoins echt zijn. Om echt verstorend te zijn voor bestaande fiat-valuta's of elektronische betalingssystemen, zou Bitcoin toepassingen nodig hebben voor goedkope internationale geldovermakingen, het creëren van complexe elektronische contracten, of gebruik in Kickstarter-stijl fondsenwerving campagnes of micropayment transfers.

Laatste Gedachten

Er zijn altijd voor- en nadelen voor elke situatie in het leven. Om een goede beslissing te kunnen nemen, moet u het goede en slechte grondig afwegen voordat u uw keuze afrondt. Met Cryptocurrency gaat het meer om massale acceptatie dan technologie. De technologie is hier. Alleen de tijd zal het leren wanneer de rest van de wereld (regeringen, burgers) zal zeggen... JA!

Ameer Rosic
#SerialEntrepreneur, Investor, #Digitalmarketing Adviser and Cofounder of @Blockgks a #blockchain innovation hub

Like what you read? Give us one like or share it to your friends and get +16 bl

63
Hungry for knowledge?
New guides and courses each week
Looking to invest?
Market data, analysis, and reports
Just curious?
A community of blockchain experts to help

Get started today

Already have an account? Sign In