Coinbase Alternatives for Beginners: Looking Beyond the Mainstream

Ameer Rosic

Coinbase Alternatives for Beginners: Looking Beyond the Mainstream

Er zijn twee soorten mensen in deze wereld: een, die zich aanpassen en aanpassen aan wat het systeem naar hen gooit, en de tweede, die de stier bij zijn hoorns nemen en hem duwen om in de goede richting te rennen.

Zeker, de meeste mensen hebben zich aangepast aan de wereldwijde financiële crisis 2007-2008, die het gevolg was van de grote banken verkeerd omgaan met het geld van hun klanten. Sommigen, aan de andere kant, besloten om de loop van het financiële systeem te veranderen. En Bitcoin is uitgevonden.

Minst wist iemand dat een digitale valuta die zo laag werd gewaardeerd dat het duurde een man 10.000 Bitcoins om een pizza te kopen in 2010 een wereldwijd fenomeen in de jaren die volgden zou worden.

Op het moment van schrijven ligt de totale cryptocurrency-marktkapitalisatie op meer dan $348 miljard. Het 24-uurs handelsvolume van alle cryptocurrencies genoteerd op beurzen wereldwijd volgens CoinMarketCap is meer dan $355 miljard.

Dit gaat verder met het tonen van de uitgestrektheid van de cryptocurrency-industrie. En heel weinig zouden het er niet mee eens zijn dat de cryptocurrency exchange Coinbase zich heeft gevestigd als de de facto uitwisseling, vooral in en rond de Amerikaanse regio.

Coinbase's Weg naar Glorie

Drie jaar na de oprichting van Bitcoin, de voormalige Airbnb engineer Brian Armstrong voet gezet om de uitwisseling van digitale valuta te vergemakkelijken in 2012. De startup werd al snel onderdeel van het Y Combinator startup incubator programma. Hetzelfde jaar, in oktober, Coinbase lanceerde zijn service waarmee gebruikers Bitcoin kunnen kopen en verkopen via bankoverschrijvingen.

In 2013 had Coinbase al $30 miljoen van grote investeerders — Andreesen Horowitz en Union Square Ventures — in zijn twee financieringsrondes geraapt. Het was een open weergave van het feit dat Coinbase in de cryptocurrency-industrie was om niet zomaar een uitwisseling te zijn, maar om de dominante marktspeler te zijn.

Jaar op jaar toonde Coinbase buitengewone groei en breidde zich uit in de Verenigde Staten en landen over de hele wereld. Vandaag biedt de beurs fiat-valuta ondersteuning in 32 landen. De jaarlijkse omzet voor de beurs in 2018 bedroeg een half miljard dollar, volgens een Reuters-schatting.

Echter, onder alle glorie, onder de indrukwekkende portfolio van werk, het zijn high-profile oprichters, CXOS, werknemers, investeerders, adviseurs, en de centrale rol die ze allemaal gezamenlijk spelen in de adoptie van cryptocurrencies, liggen er enkele feiten die Coinbase voorstanders en fans liever niet willen bespreken.

In deze complete handleiding willen we u helpen verder te gaan dan de mainstream en andere uitwisselingen dan Coinbase te overwegen die beter bij uw behoeften passen.

Voordat we dieper graven, laten we enkele van de nadelen van Coinbase doornemen.

Waarom zoeken naar Coinbase alternatieven?

Overweeg dit: wanneer u een eenmalige investering in een laptop gaat doen, heeft u altijd de vereiste specificaties in uw gedachten. Maar het is niet waarschijnlijk dat u beslist welke exacte laptop u wilt voordat u uw onderzoek doet. Natuurlijk lijkt een 15,6-inch Macbook met 16 GB RAM en 1 TB harde schijf misschien de beste pasvorm, maar wat als je weinig budget hebt? Wat als het geen toepassing ondersteunt die u moet uitvoeren? Er kunnen veel „wat als” zijn, zelfs wanneer u een eenmalige investering doet.

Waarom dan niet zorgvuldig onderzoek en rekening houden met alle voor- en nadelen van uitwisselingen voordat u er een kiest en duizenden dollars doorheen gaat investeren?

We hebben het gehad over hoe geweldig Coinbase is, hier zijn enkele dingen die je kunnen dwingen om je keuze te heroverwegen als je al voor Coinbase hebt gekozen:

Coinbase en een eindeloze lijst van bevroren accounts: Als er één ding is dat de cryptocurrency-gemeenschap is zeer serieus over, het is hun vrijheid en de democratische aard van de industrie. Coinbase, integendeel, heeft zijn eerlijke deel gedaan om een slechte naam te verdienen voor het vormen van een bedreiging voor die vrijheid — ook al is het soms met de enige bedoeling om in de goede boeken van de toezichthouders te staan.

Het is bekend dat de uitwisseling een lange lijst met vragen stelt aan de gebruikers in een poging om het gebruik van de uitwisseling te reguleren. En later verbiedt het de gebruikers voor het niet naleven van hun beleid. In 2018 leidde Coinbase tot controverse toen het de account van Wikileaks verbood — de internationale non-profit organisatie die gerubriceerde informatie en nieuwslekken uit anonieme bronnen deelt.

Een recordhoge makervergoeding: In oktober 2019 verhoogde Coinbase de maker fee — vergoeding voor het toevoegen van liquiditeit aan de beurs — op zijn platform met meer dan 233%. Daarvoor was Coinbase nog steeds berucht voor het opladen van hoge kosten van de lagere handelaren. En de crypto-gemeenschap heeft sindsdien een afkeer van de uitwisseling gehad vanwege de extra aandacht voor de elitehandelaren terwijl ze de basisgebruikers van hun geld rukken.

Centralisatie in de kern: het is geen verrassing dat Coinbase een gecentraliseerde uitwisseling is voor gedecentraliseerde valuta's. Maar wat nogal opvallend is, is hoe Coinbase zijn processen en protocollen heeft beheerd. Velen zijn sceptisch dat Coinbase uiteindelijk zal overgaan tot gewoon een andere bank van een traditioneel financieel systeem.

In juni 2020 dook het nieuws op dat de beurs van plan was om de gegevens van haar gebruikers te verkopen aan twee overheidsinstanties voor $250.000. Volgens een Twitter-enquête na het nieuws zei 66% van de meer dan 5.000 kiezers dat ze zich zouden afmelden voor de uitwisseling.

De klant is niet de koning: Eerder in februari, de uitwisseling bevond zich te midden van een andere controverse toen veel Coinbase gebruikers waren niet in staat om meer dan $10 per dag transacties. Een gebruiker nam naar Reddit beschuldigde de uitwisseling van het weigeren om te kijken naar de zaak. Dit is slechts een van de vele gevallen gemeld tegen de slechte klantenservice van Coinbase.

Het beroemde platform is niet altijd de juiste pasvorm

Nu heb je een idee waarom Coinbase niet de optimale uitwisseling is volgens alle standaarden, ondanks dat het een van de baanbrekende crypto-uitwisselingsplatforms is. Dus, laten we verder gaan met wat je moet zoeken in een ruil voordat je het gebruikt.

#1 Valuta ondersteuning

Iedereen doet het voor de valuta, het geld. En als je hier geen rekening mee houdt, ben je van plan om een verschrikkelijke start te maken. Of u nu een nieuwe gebruiker bent of een ervaren gebruiker die van plan is om een account te openen bij een andere uitwisseling, u moet eerst de valuta's analyseren die beschikbaar zijn op de beurs.

Dat wil zeggen, de uitwisseling moet cryptocurrencies en altcoins hebben die u zou willen verhandelen en het moet uw lokale valuta ondersteunen als u liever rechtstreeks transacties in fiat-valuta's wilt uitvoeren. Trouwens, misschien wilt u de extra mijl te gaan om te controleren of de uitwisseling ondersteunt het valutapaar dat u zou willen ruilen. Stel, bijvoorbeeld, als je BTC/USDT wilde verhandelen, wat is het nut van het openen van rekeningen met een beurs die de handel van dat paar niet ondersteunt?

#2 UI/UX en beschikbaarheid van tools

Wilt u van het begin af aan deskundig gereedschap? Wilt u de voorkeur geven aan basistools met een basisgrafiek in het begin? Bent u een deskundige handelaar of een groentje? Wat brengt het beste van je naar boven als een vak, het donkere thema of het lichte thema?

Dit zijn enkele vragen die je niet mag missen om jezelf af te vragen voordat je een uitwisseling kiest.

Bovendien, zelfs als alles tikt, wat zeggen de uitwisselingsgebruikers over de gebruikerservaring en klantenservice? Ze moeten in overeenstemming zijn met de ideale normen voor u om geweldige dagen de handel in cryptocurrencies te hebben.

#3 Goedkeuring door regelgeving

Doe wat onderzoek voordat u uiteindelijk tijd verspilt aan het aanmaken van een account en het doorlopen van het KYC-proces van een uitwisseling alleen om later te beseffen dat het niet wordt ondersteund in uw staat of land.

#4 Kosten

Iedereen heeft een andere handelseetlust. Afhankelijk van hoe vaak u zou handelen en in welke valuta u zou handelen, kan de vergoeding verschillen op beurzen. Dat wil zeggen dat als je een beginner van plan bent om langzaam te beginnen, je moet niet aanmelden op een uitwisseling die meestal de voorkeur groot-volume handelaren en neemt een hoge vergoeding van lagere handelaren.

#Credibility

Zoek naar geloofwaardige uitwisseling met een goede naam in de industrie. Rijd jezelf niet in een kuil door je aan te melden voor een uitwisseling die is omgeven door controverses en oplichterij beschuldigingen. Het is jouw geld, je moet je best doen om het veilig te houden.

Zo niet Coinbase, wat dan?

Nu we klaar zijn met de andere details, laten we naar de werkelijke deal: de drie voorkeur Coinbase alternatieven.

Coinbase alternatief #1: BitFlyer

In tegenstelling tot de populaire Amerikaanse specifieke idee van hoe de meeste grote bedrijven beginnen in achtertuinen en garages, werd het ruwe idee van BitFlyer gebakken in een echt bedrijf in een Japanse bakkerij in 2014. Twee voormalige Goldman Sachs-medewerkers, Yuzo Kano en Takafumi Komiyama, vestigden BitFlyer in Japan met het initiatief om blockchain, bitcoin en cryptocurrencies voor de wereld te vereenvoudigen.

Sinds de oprichting is BitFlyer synoniem geworden met de term 'compliance' na de eerste crypto-uitwisseling ter wereld te zijn geworden die volledig gelicentieerd en gereguleerd is in Japan, de VS en de EU. Ze zijn erkend voor het prioriteren van naleving boven alles, als voorbeeld van dat begrip door vrijwillig de onboarding voor nieuwe klanten op te schorten en de bedrijfsvoering in 2018 te herzien. In die tijd werd het beschouwd als een dergelijke griezelige zet, vooral in een industrie gevuld met twijfelachtige karakters,.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, Japan en eigendom van de Japanse onderneming BitFlyer Holdings, Inc., de beurs heeft een wereldwijde aanwezigheid. Het breidde zich in 2017 verder uit dan Japan en vestigt een wereldwijde aanwezigheid via haar uitwisseling in de Verenigde Staten en Europa.

Het uitwisselingsplatform

De BitFlyer-uitwisseling is voor zowel beginners als bekwame handelaren en investeerders. Het heeft fiat valuta-ondersteuning, waardoor gebruikers USD, EUR en JPY kunnen storten via een bankoverschrijving, creditcard en debetkaart. Terwijl BitFlyer heeft al een sterke greep op de Japanse cryptocurrency trading markt, het is ook het maken van het groot in de Verenigde Staten, waar het heeft bereikt alle regelmaat duidelijkheid van federale en staatsniveau autoriteiten

Het platform wordt vaak beschouwd als een van de meest goedkope uitwisselingsplatforms wereldwijd vanwege de lage kosten. Om de kers toe te voegen aan de taart, het is ook bekend om zijn responsieve support team en uitstekende beveiliging. BitFlyer is een van de weinige uitwisselingen die niet ooit zijn gehackt, waardoor het een van de gemakkelijkste te vertrouwen.

Voor institutionele beleggers die bereid zijn te investeren in cryptocurrencies, heeft de beurs exclusieve diensten die extra voordelen bieden in termen van vergoedingen en kortingen.

Sommige valuta's die u rechtstreeks op BitFlyer kunt kopen met USD zijn Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), BitCoinCash (BCH), EOS (EOS), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Dash (DASH), Cardano (ADA), Stellar (XLM) en NEM (XEM).

Om toe te voegen aan het vertrouwen BitFlyer heeft al gemaakt in haar gebruikers, het bedrijf wordt ondersteund door een aantal van de grootste beleggingsondernemingen, waaronder Digital Currency Group, SBI Investment, en Venture Labo Investment.

In vergelijking met Coinbase waarvan de gemiddelde maker- en takerkosten tussen 0,50% liggen, brengt BitFlyer tussen 0,07% en 0,12% in de VS, 0,10% tot 0,20% in Europa en 0,01% tot 0,15% in Japan in rekening. De variatie in de vergoeding is onderdeel van de verschillende wettelijke en nalevingsvereisten in elk land.

Voor gebruikers om onbeperkt toegang te krijgen tot BitFlyer-uitwisseling, moeten ze een kopie van hun identiteitsbewijs of paspoort, een foto, bewijs van adres en telefoonnummer.

Voordelen

Enkele van de laagste kosten in de industrie voor gebruikers in de VS, Europa en Japan.

Zeer veilig, zonder registratie van hacken tot nu toe.

Bankoverschrijvingen en fiat-valuta ondersteuning.

Gereguleerd en volledig in overeenstemming met de wet.

80% van de fondsen die zijn opgeslagen in koude portefeuilles worden beveiligd met fysieke sloten.

Nadeel

Ondersteunt geen zeer breed scala aan cryptocurrencies.

KYC-vereiste voor alle gebruikers.

Coinbase alternatief #2: Binance

Binance kan gemakkelijk de bae van de crypto-gemeenschap worden genoemd. Of iemand de uitwisseling gebruikt of niet, de meeste mensen zijn dol op het uitwisselingsplatform vanwege zijn beroemde en zeer geliefd oprichter, Chagpeng Zhao, beter bekend als CZ.

De beurs werd opgericht door CZ in China in 2017. De beurs pakte snel tempo en overtrofte de meeste van zijn concurrenten om de topplek te bereiken in termen van cryptocurrency-handelsvolume in minder dan een jaar. Het heeft meer dan $15 miljoen ter waarde van cryptocurrencies opgehaald door zijn eerste muntaanbod. De prijs van de inheemse token BNB van Binance is tijdens de ICO opgelopen van $0,1115 per munt tot bijna $30 vandaag.

De uitwisseling is op een expansie spree en gelanceerd in de Verenigde Staten in september 2019.

Het uitwisselingsplatform

Binance is beschikbaar in 180 landen met teams die actief zijn in meer dan 40 en is een van de uitwisselingen met het breedste bereik ter wereld. Hoewel het aanvankelijk geen fiat-deposito's en -opnames ondersteunde, ondersteunt de beurs nu deposito's in 40 fiat-valuta's en opnames in sommige valuta's, zoals EUR.

Er moet echter worden opgemerkt dat Binance geen fiat-to-crypto handelsparen ondersteunt. Gebruikers op de beurs kunnen cryptocurrencies verhandelen tegen BTC, USDT, ETH, PAX, BNB, BUSD, USDC en enkele andere valuta's.

In concurrentie met BitFlyer, Binance heeft ook lage kosten voor de handel opnames. Zowel spot- als margehandel op alle versies van het platform kost 0,1% van het handelsbedrag. De wisselkosten plat 0.0004 BTC voor Bitcoin opnames en 0.003 ETH voor Ether opnames.

Het uitwisselingsplatform heeft een intuïtieve gebruikersinterface die gemakkelijk kan worden navigeren door zowel nieuwe als ervaren gebruikers. Het ondersteunt nu ook cryptocurrency-staking en -leningen om zijn gebruikers in staat te stellen een passief inkomen te halen uit hun ideale crypto-fondsen.

Door een gevestigde naam is het uitgegroeid tot de go-to uitwisseling voor Aziatische gebruikers en wint het nu ook aan populariteit in Amerikaanse en Europese landen.

Op dit moment heeft de uitwisseling meer dan 15 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd en vereffent bijna $2,5 miljard aan cryptocurrency-handel elke 24 uur.

Ondanks alle roem en liefde die het ontvangt, was Binance gevangen in een paar controverses. De meest recente hiervan was toen Malta Financial Services Authority een officiële verklaring uitlegde waarin werd verduidelijkt dat Binance niet officieel was geregistreerd in het eilandland, hoewel de beurs altijd beweerde dat het hoofdkantoor in Malta was gevestigd. Daarvoor hackten hackers ook het uitwisselingssysteem en stalen bijna $40 miljoen aan digitale activa.

Voordelen

Breed scala aan cryptocurrency-paren (560+).

40 fiat valuta-ondersteuning.

Een breed scala aan functies, tools, producten en investeringsalternatieven.

Beschikbaar in 17 talen.

nadelen

Gecentraliseerde uitwisseling met KYC-vereisten.

Gemengde beoordelingen over klantenservice.

$40 miljoen hack in 2019.

Coinbase Alternatief #3: Gemini

Als er één ding beroemder is aan Gemini dan het uitwisselingsplatform zelf, is het het verhaal van de oprichters van het bedrijf. De tweelingbroer, Tyler en Cameron Winklevoss, stichtte de cryptocurrency exchange in 2015 na het winnen van een rechtszaak tegen Facebook die hen $65 miljoen bracht. De tweeling staat bekend om de allereerste Bitcoin miljardairs te worden.

Gemini is gevestigd in New York en richt zich op een zeer kleine set cryptocurrencies en levert hoogwaardige diensten aan haar gebruikers, die meestal gericht zijn op het verhandelen van Bitcoin en Ethereum.

Volgens een CNBC-rapport werd Gemini de eerste gereguleerde Ether uitwisseling van de wereld.

Het uitwisselingsplatform

Gemini, gereguleerd door het New York State Department of Financial Services (NYDFS), is momenteel actief in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Hong Kong en Singapore.

Als een directe concurrent van de wil van Binance en BitFlyer, de Gemini doet het beste om fiat valuta ondersteuning te bieden aan al haar gebruikers. Op dit moment kunnen gebruikers van Gemini rechtstreeks cryptocurrencies verhandelen die op het platform worden vermeld voor de Amerikaanse dollar (USD), Hong Kong dollar (HKD), de Australische dollar (AUD) en de Canadese dollar (CAD). De toevoeging van HKD, AUD en CAD kwam pas onlangs na het partnerschap van de uitwisseling met de tech gigant Samsung.

Enkele van de cryptocurrencies die worden ondersteund op Gemini zijn Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin cash (BCH), Litecoin (LTC), Zcash (ZEC), Chainlink (LINK), Bitcoin Cash (BCH) en Basic Attention Token (BAT). Deze tokens kunnen worden gekocht met behulp van de fiat-valuta's die op het platform worden ondersteund of in ruil voor BTC, ETH, LTC of BCH.

De in de Verenigde Staten gevestigde gebruikers van Gemini kunnen fiat-fondsen toevoegen aan hun rekeningen met behulp van de geautomatiseerde clearing house (ACH), terwijl gebruikers uit andere delen van de wereld dit kunnen doen via een overschrijving.

Gemini-gebruikers kunnen tot $500 per dag storten via bankoverschrijvingen met een maandelijkse limiet van $15.000. Zij kunnen echter zonder enige beperking geld toevoegen met behulp van overboekingen of cryptocurrency deposito's. In termen van opnames kunnen gebruikers tot $100.000 opnemen met behulp van bankoverschrijvingen, terwijl overschrijvingen en crypto-opnames niet worden beperkt door limieten.

De uitwisseling brengt tussen $0,99 en $1,49 per transactie in rekening, afhankelijk van het transactiebedrag naast de 0,5% gemakskosten voor elke transactie.

De beurs heeft een andere vergoedingsstructuur op zijn handelsplatform die gebruikmaakt van het maker/taker model. Afhankelijk van het 30-daagse handelsvolume van een gebruiker, zijn de wisselkosten tussen 0,1% en 1% als handelskosten — hoe hoger het handelsvolume, hoe lager de kosten zijn.

Op een andere manier wordt de beveiliging van de beurs vaak beschouwd als een van de meest opperste in de industrie. En het feit dat de Chicago Board Options Exchange regelt zijn Bitcoin futures trades op het platform staat als een bewijs van het feit. De uitwisseling heeft ook geen gegevens van een hack tot nu toe.

Voordelen

FDIC Verzekerde accounts voor gebruikers in Amerikaanse dollar.

Actieve handelaren genieten van lage tarieven.

Hoge beveiliging.

nadelen

Beperkte valutaparen.

KYC-eis.

Kosten zijn hoog voor handelaren met een laag volume.

De weg vooruit

De cryptocurrency-markt is oververzadigd met cryptocurrency-uitwisselingen, elk concurrerend om beter te doen dan de anderen. Als we echter goed kijken, zijn er maar een paar die de snede voor u kunnen maken. En in deze gids hebben we je door een aantal van de beste Coinbase-alternatieven geleid voor het geval je ervoor kiest om een andere route te nemen om je spannende cryptocurrency-reis te starten.

Aarzel niet om een reactie te plaatsen om ons te laten weten wat u denkt dat is het beste Coinbase alternatief.

Like what you read? Give us one like or share it to your friends and get +16

55
Hungry for knowledge?
New guides and courses each week
Looking to invest?
Market data, analysis, and reports
Just curious?
A community of blockchain experts to help

Get started today

Already have an account? Sign In