How To Buy Bitcoin Anywhere! [Safe, Fast And Easy] - Blockgeeks

Updated on: April 24th, 2020
This content has been Fact-Checked.
how to buy bitcoin

Terdapat banyak pilihan bagaimana untuk membeli Bitcoin, yang terdapat di hampir setiap negara di dunia dari, Kad hadiah, ATM bitcoin, Pedagang tempatan, broker, pertukaran: Panduan utama kami menerangkan, bagaimana untuk membeli Bitcoin di mana sahaja di dunia.

Mungkin Anda mendengar tentang Bitcoin kriptocurrency gila ini. Masa depan uang, revolusi pembayaran, emas digital, pembunuh kontrol modal, grail suci Fintech. Sekarang anda mungkin ingin tahu lebih lanjut. Cara terbaik untuk belajar adalah untuk mencuba. Beli Bitcoin, bayar dengannya, simpan di dompet digital anda, tonton harga naik atau turun. Tetapi di mana anda boleh membelinya? Dan bagaimana?

Bagi kebanyakan orang, pengambilalihan pertama Bitcoin adalah proses yang menakutkan. Tampaknya begitu rumit. Tetapi sebenarnya, ia tidak. Terdapat banyak pilihan untuk membeli Bitcoin pertama anda dengan mudah, cepat dan selesa.

Mana yang terbaik tergantung pada negara dan preferensi Anda?

TLDR:

Gunakan Fiat Wang Biasa untuk Beli Bitcoin.

Sebaik sahaja anda mempunyai dompet, anda menggunakan kaedah pembayaran tradisional seperti kad kredit, pemindahan bank (ACH), kad debit, berinteraksi atau e-pemindahan untuk membeli Bitcoin di bursa Bitcoin.

Bitcoins kemudian dipindahkan ke dompet kripto anda.

Untuk mencari kaedah yang sempurna untuk membeli Bitcoin pertama anda namun anda perlu mengambil kira beberapa faktor:

Berapa banyak maklumat peribadi yang anda ingin dedahkan?

Bagaimana Anda ingin membayar?

Di mana anda tinggal

Bergantung kepada faktor-faktor ini, anda harus dengan mudah dapat menentukan platform mana yang sesuai dengan keperluan anda.

Panduan ini bermula dengan menjelaskan pilihan yang anda perlu mendedahkan maklumat peribadi (atau tidak mendedahkannya) dan saluran pembayaran yang boleh anda gunakan. Setelah ini, panduan ini menyajikan metode umum untuk membeli Bitcoin dan memberikan gambaran tentang beberapa platform di beberapa negara.

Bagaimana untuk membeli Bitcoin mana sahaja di dunia

Maklumat Peribadi

Bitcoin adalah alat kewangan dan dengan itu tertakluk kepada peraturan kewangan di kebanyakan bidang kuasa. Hampir di mana-mana Peraturan Anti-Wang Haram (AML) digunakan untuk platform yang menjual Bitcoins atau membolehkan pengguna membeli dan menjual Bitcoins. Kebanyakan platform ini perlu mengamalkan peraturan Know Anda Pelanggan (KYC) untuk mengesahkan identiti penggunanya.

Oleh kerana transaksi Bitcoin disimpan secara terbuka kelihatan pada blockchain dan dapat dikesan kembali, tahap maklumat peribadi yang anda dedahkan dengan membeli Bitcoins boleh mempunyai implikasi serius terhadap privasi anda.

Terdapat beberapa gred KYC dengan peningkatan jumlah maklumat peribadi yang perlu anda dedahkan. Senarai berikut bermula dengan gred terendah:

Tiada KYC: Tiada KYC bermaksud bahawa platform atau penjual Bitcoins tidak tahu siapa anda. Anda tidak perlu menunjukkan dokumen identitas, dan Anda membayar dengan cara pembayaran pribadi seperti uang tunai, Moneygram, PaySafecard atau Western-Union. Membeli Bitcoin tanpa KYC adalah mungkin dalam beberapa bidang kuasa - contohnya dengan P2P-Marketplaces seperti LocalBitCoins, ATM atau Kad Hadiah - tetapi biasanya lebih mahal daripada pilihan lain.

KYC Light: Tahap KYC ini mengenal pasti anda melalui saluran pembayaran anda dan/atau nombor telefon anda. Jika anda membayar dengan akaun bank anda, PayPal, kad kredit atau cara pembayaran biasa yang lain, pembekal pembayaran tahu identiti anda. Pada kebanyakan platform, sama ada pertukaran langsung, platform pertukaran atau pasar, anda boleh membeli jumlah Bitcoins yang terhad dengan KYC Light.

KYC Penuh: Selain mengesahkan identiti anda dengan nombor telefon anda dan akaun bank anda, Full KYC bermaksud anda menyediakan dokumen yang membuktikan identiti anda. Ini boleh menjadi pasport, kad ID, lesen memandu, bil utiliti atau gabungan semua ini. Sesetengah platform menuntut anda memberikan kelulusan dokumen identiti anda oleh notari atau pihak ketiga yang dipercayai seperti bank anda; sesetengah orang berpuas hati jika anda menghantar foto yang menunjukkan anda memegang kad pengenalan anda atau mengambil bahagian dalam proses pengenalan video. Jika anda ingin melabur jumlah wang yang lebih besar atau berdagang di bursa, biasanya tidak ada cara di sekitar KYC Penuh.

How To Buy Bitcoin Anywhere in The World

Apakah cara terbaik untuk membeli Bitcoin?

Bitcoin adalah wang, tetapi untuk membeli Bitcoins, anda perlu menghantar wang kepada orang lain. Semakin maju sistem keuangan negara Anda, semakin baik sistem keuangan yang Anda tinggali, semakin mudah untuk bertukar uang Anda di Bitcoins.

Pergerakan wang fiat-lama adalah halangan terbesar di dalam aliran dagangan Bitcoin. Jika Anda menggunakan saluran pembayaran yang lambat dan mahal, akuisisi Bitcoin Anda lambat dan mahal. Jika Anda menggunakan saluran cepat, Anda dapat membeli Bitcoins dengan lancar.

Berikut adalah senarai tidak lengkap cara pembayaran Commons untuk membeli Bitcoin:

Pemindahan bank: Semua orang mungkin tahu pemindahan Bank lama yang baik. Kebanyakannya dengan perbankan dalam talian anda menghantar wang kepada penjual Bitcoins dan mendapatkan Bitcoins apabila pembayaran dilakukan. Di kebanyakan negara, ini memerlukan 1-3 hari. Debit langsung biasanya tidak diterima biasa. Kebanyakan platform pertukaran hanya menerima pemindahan bank.

Kad Kredit: Kad kredit adalah salah satu cara pembayaran yang paling biasa. Tetapi hanya beberapa vendor komersial langsung yang menerima kad kredit. Alasannya ialah transaksi Bitcoin tidak boleh dibatalkan, manakala transaksi kad kredit boleh diterbalikkan. Ini telah mengakibatkan kerugian bagi vendor yang menerima kad kredit. Juga, vendor berisiko bahawa orang membeli Bitcoin dengan kad kredit yang dicuri. Gunakan Bitcoins untuk mendapatkan keuntungan daripada nombor kad kredit yang dicuri dan gunakan algoritma untuk mengurangkan risiko.

PayPal: Beberapa platform menerima PayPal, tetapi kebanyakan menolaknya untuk masalah yang sama seperti kartu kredit: transaksi PayPal dapat dengan mudah dibatalkan, dan ketika ini dilakukan setelah pembeli telah mentransfer Bitcoin yang diperoleh ke dompet lain, vendor mungkin kehilangan. Inilah sebabnya mengapa eBay adalah tempat yang buruk untuk berdagang Bitcoins. Tetapi, seperti dengan kad kredit, beberapa platform menerima PayPal.

Saluran Pembayaran Lain (Sofort, iDeal, Skrill...): Dunia pembayaran kaya dengan penyedia pembayaran. Di EU sahaja anda mempunyai berpuluh-puluh daripada mereka. Banyak pertukaran langsung menyokong koleksi yang kaya dengan mereka. Jika anda menggunakan pembekal biasa, di Jerman Sofort, di Belanda iDeal dan sebagainya, anda mempunyai peluang yang baik bahawa pertukaran langsung domestik anda menerimanya.

Saluran Pembayaran Swasta (Tunai, Western Union, Paysafecard, dll.): Kebanyakan platform komersial tidak menerima sarana pembayaran ini. Anda menemukan sangat sedikit platform pertukaran dan kemungkinan besar tidak ada pertukaran langsung di mana pembayaran ini diterima. Tetapi selalunya anda akan menemui penjual di pasar p2p yang anda boleh bayar dengan wang tunai atau cara pembayaran peribadi lain. Peluang yang baik juga boleh menjadi ATM di mana anda boleh membeli Bitcoins dengan wang tunai.

Apakah cara paling murah untuk membeli Bitcoin?

Sekarang kita semakin dekat dengan perolehan Bitcoin anda. Dalam bahagian panduan ini, kami membentangkan anda beberapa model biasa yang membolehkan anda menukar fiat-wang kepada wang tunai digital — dalam Bitcoin. Setiap model mempunyai kelebihan dan kekurangannya sendiri.

ATM: Mungkin kaedah yang paling mudah dan paling peribadi untuk memperoleh Bitcoins adalah ATM Bitcoin. Anda tahu, mesin ini di mana anda boleh mendapatkan wang dengan kad anda. Sesetengah syarikat seperti Lamassu menghasilkan mesin ATM untuk Bitcoins, di mana anda boleh membeli Bitcoin dengan wang tunai. Jika pengendali mesin ini mahu, mereka boleh menggunakan beberapa peraturan KYC, dari pengesahan telefon bimbit kepada kaedah biometrik. Pada Coin-ATM-Radar.com anda mencari peta global dengan mesin ini. Satu lagi jenis ATM adalah menggunakan rangkaian ATM yang sedia ada, seperti itu dari bank atau stesen kereta api, untuk menjual Bitcoins. Ini telah dilakukan sebagai contoh di Switzerland, di Ukraine atau di Sepanyol. ATM kebanyakannya mempunyai bayaran yang agak tinggi sebanyak 3-6 peratus atau lebih.

Kad Hadiah/Baucar: Ini adalah satu lagi kaedah mudah untuk membeli Bitcoins. Anda pergi ke kios atau kedai lain, membeli kad hadiah atau baucar, melawat laman web, di mana anda boleh menggunakan kod pada kad untuk mendapatkan Bitcoin anda. Kaedah ini digunakan sebagai contoh di Austria, Mexico, dan Korea Selatan. Seperti ATM, kad hadiah kebanyakannya mengenakan bayaran yang agak tinggi.

Pertukaran komersial/broker langsung: Penjual ini seperti pejabat pertukaran yang anda mungkin tahu dari lapangan terbang, tetapi digital. Mereka membeli Bitcoins di bursa dan menjualnya kepada pelanggan. Anda melawat laman web, memilih cara pembayaran anda, membayar dan mendapatkan Bitcoins untuk harga yang ditetapkan oleh platform. Untuk sebagian besar platform ini, Anda memerlukan dompet Anda sendiri, sementara beberapa, misalnya, Coinbase dan Circle, memberi Anda pilihan untuk menyimpan dan menghabiskan Bitcoins dengan dompet yang mereka sediakan. Oleh kerana anda boleh menggunakan pelbagai saluran pembayaran, walaupun kad kredit, dan PayPal, platform tersebut mungkin menjadi cara terpantas dan paling mudah untuk pengguna baru untuk membeli Bitcoin pertama mereka. Yuran pertukaran komersial langsung berbeza antara 1 dan 5 peratus. Sebahagian daripada mereka mendapatkan wang dengan menggunakan penyebaran antara membeli dan menjual. Kebanyakan permintaan yuran tambahan untuk beberapa cara pembayaran seperti kad kredit.

P2P-Markets: Di P2P-Marketplaces pembeli dan penjual Bitcoin bertemu dan berdagang antara satu sama lain. Yuran di pasaran ini agak rendah dengan 0 hingga 1 peratus; spread bergantung kepada kecairan pasaran dan saluran pembayaran. Selain daripada dengan langsung anda tidak boleh hanya mengambil, tetapi membuat tawaran: Anda menetapkan harga dan tunggu sehingga seseorang menjual anda Bitcoin. Ini membolehkan anda membeli jumlah Bitcoin yang agak besar pada harga yang agak rendah. Pasar P2P yang paling terkenal adalah LocalBitCoins. Platform di seluruh dunia ini menyediakan banyak mata wang dan membolehkan pembeli dan penjual membuat keputusan yang bermaksud pembayaran yang mereka gunakan. Ia sering digunakan untuk memudahkan pertukaran tanpa nama, kadang-kadang untuk harga yang luar biasa tinggi. Bitcoin.de, pasaran P2P terbesar di zon Euro menawarkan kecairan yang baik dan merupakan pilihan yang baik untuk menukar Euro kepada Bitcoin dengan mudah. Pasaran P2P ketiga yang terkenal adalah bitsquare, pasaran yang benar-benar terdesentralisasi, yang tidak lebih daripada perisian yang menghubungkan orang.

Platform pertukaran: Jika anda ingin membeli Bitcoin secara tetap dengan harga yang baik atau berdagang dengan Bitcoins anda kemungkinan besar akan memilih platform pertukaran. Pertukaran bertindak sebagai escrow untuk pelanggannya dan menyimpan kedua-dua Bitcoin dan wang Fiat-bagi pihak pelanggan mereka. Di sini Anda dapat menawarkan pesanan Anda sendiri untuk membeli atau menjual Bitcoin, dan mesin perdagangan mereka dari bursa kumulates pesanan ini dan s menawarkan dari pembeli dan penjual dan proses perdagangan. Selalunya bursa mempunyai lebih banyak pilihan untuk berdagang seperti perdagangan margin. Biasanya, yuran dan spread adalah rendah. Tetapi proses untuk memulakan akaun di bursa boleh menjadi rumit, memerlukan maklumat mendedahkan privasi dan memerlukan anda untuk mempercayai pertukaran dengan wang anda.

Bonus: Panduan Wallet Digital Yang Paling Komprehensif: Contoh Langkah-demi-Langkah

Peringatan tentang pertukaran, dompet dan bank

Meskipun bukti persyaratan identitas, ingat pertukaran dan dompet tidak memberikan perlindungan yang sama bank lakukan.

Sebagai contoh, sering tidak ada atau insurans terhad untuk akaun anda jika pertukaran itu keluar dari perniagaan atau dirompak oleh penggodam, seperti berlaku dengan pertukaran gagal yang terkenal Mt Gox.

Bitcoin tidak mempunyai status undang-undang sebagai mata wang di kebanyakan dunia, dan pihak berkuasa biasanya tidak tahu cara terbaik untuk mendekati kecurian. Beberapa bursa yang lebih besar telah menggantikan dana pelanggan selepas kecurian dari pertukaran itu sendiri, tetapi pada peringkat ini, mereka tidak diwajibkan secara sah untuk berbuat demikian.

How To Buy Bitcoin Anywhere in The World (Ultimate guide)

Bagaimana cara membeli Bitcoin di negara Anda?

Di seluruh dunia: Hampir di mana-mana di dunia, anda mempunyai peluang untuk menggunakan bitcoin tempatan, BitSquare atau ATM Bitcoin. Walaupun ini adalah pilihan yang boleh anda gunakan, ia adalah bernilai untuk mencari pilihan lanjut yang terdapat di negara anda.

Amerika Utara

Amerika Syarikat dan Kanada adalah dua daripada pasaran terbesar untuk pembeli Bitcoin. Pembeli boleh memilih daripada pelbagai pilihan untuk membeli Bitcoins. Di kedua negara, Anda menemukan di samping LocalBitCoins dan ATM vendor langsung Coinbase, Circle, dan India koin, Paxful P2P-pasar dan pertukaran Kraken.

AS

Pertukaran Langsung: Dengan Coinbase dan Kraken dua platform utama menawarkan cara mudah untuk membeli Bitcoins dengan bayaran yang rendah dan menyimpannya dalam dompet dalam talian. Kedua-dua platform menerima kedua-dua pemindahan bank dan kad kredit. Indacoin adalah platform lain untuk pertukaran langsung, tetapi tanpa dompet bersepadu. Pilihan seterusnya, Expresscoin, membolehkan pengambilalihan Bitcoins dengan wang tunai melalui Billpay.

P2P-Markets: Selain LocalBitCoins dan Bitsquare Bitquick dan Paxful adalah pasar P2P tersedia untuk pelanggan di AS. Pada Bitquick anda membayar dengan mendepositkan meninggalkan wang tunai di bank penjual, pada Paxful penjual boleh memilih apa sahaja saluran pembayaran yang dia mahu, termasuk PayPal, Western Union, kad kredit dan debit, kad hadiah dan banyak lagi. Walaupun harga Paxful biasanya agak tinggi, Bitquick mengenakan bayaran sebanyak 2 peratus.

Pertukaran: Jika anda ingin membeli Bitcoins dengan Dollar di bursa, anda mempunyai beberapa platform untuk dipilih. Pertukaran terbesar adalah Bitstamp; GDAX Coinbase dan Bitfinex, diikuti BTC-E, Kraken, dan Gemini. Walaupun kebanyakan bursa menerima pemindahan bank dengan ketat, BTC-E menawarkan tambahan pembiayaan akaun dengan Kad Kredit dan pembekal pembayaran seperti PerfectMoney, PaySafecards dan banyak lagi.

Membeli Bitcoin Di Kanada

Langsung: Kraken dan Coinbase dibuka untuk Pelanggan Kanada yang boleh membeli Bitcoins dengan pemindahan bank atau kad kredit dan menyimpannya di dompet dalam talian platform. Juga, Indacoin tersedia untuk pelanggan Kanada. Walau bagaimanapun, lebih khusus untuk orang Kanada adalah QuickBT dan canadianbitcoins.com, platform di mana anda boleh membeli Bitcoins secara langsung untuk naik 150 Dolar Kanada dengan beberapa cara pembayaran seperti INTERAC® Online dan Baucer Flexepin. CanadianBitcoin.com juga menawarkan pilihan untuk membayar secara tunai secara peribadi atau deposit.

P2P: Pelanggan Kanada boleh menggunakan pasaran P2P antarabangsa seperti Paxful dan LocalBitcoin untuk membeli Bitcoins di P2P-pasaran.

Pertukaran: Beberapa bursa memungkinkan perdagangan dengan Dolar Kanada. Kraken, dan CoinSquare adalah contoh yang paling menonjol.

Amerika Tengah dan Selatan

Selain daripada Amerika Utara, Tengah, dan Amerika Selatan hanya menemui Bitcoins beberapa tahun yang lalu, kebanyakannya pada 2014/2015. Kebanyakan bursa adalah agak baru, dan disebabkan oleh jumlah yang lebih rendah dan kecairan yang lebih kecil, pembeli perlu membayar lebih banyak dalam yuran dan untuk spread.

Beberapa bursa boleh didapati di beberapa negara di Amerika Selatan dan Tengah: Satoshi Tango adalah vendor langsung untuk Brazil, Chile, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, dan Peru; Bitex.la menawarkan perkhidmatan di Argentina, Chile, Colombia dan Uruguay.

Bitcoins tempatan pasaran P2P boleh didapati di kebanyakan negara di Amerika Latin.

Di Mexico

Kad Hadiah: Dengan aplikasi Chip-chap.com anda boleh membeli kad hadiah Bitcoin di lebih daripada 5.000 kedai.

Langsung: Volabit.com membolehkan orang ramai membeli Bitcoin dengan MXN melalui pemindahan bank atau mendepositkan wang tunai di OXO, 7-Eleven, cawangan Banamex dan ATM.

Pertukaran: Bitso.com adalah pertukaran untuk Mexico. Yuran berkurangan dengan cepat dengan jumlah dagangan serendah 0,1 peratus; spread agak kecil.

Beli Bitcoin Dalam Brazil

Langsung: Rakyat Brazil boleh membeli Bitcoins secara langsung di MercadoBitcoin.com.br, broker memanggil dirinya sebagai pertukaran Bitcoin terbesar di Amerika Latin.

Pertukaran: Salah satu pertukaran utama untuk Bitcoin di Brazil adalah FlowBTC. Di sini orang boleh membeli atau menjual Bitcoins. Deposit boleh dibuat dengan pemindahan Ban. Pertukaran utama kedua adalah Foxbit.com.br

Beli Bitcoin Dalam Argentina

Langsung: Ripio adalah Wallet-App yang membolehkan pengguna untuk membeli Bitcoins. Ciri khasnya ialah ia membolehkan pengambilalihan Bitcoins secara kredit dan berfungsi sebagai pintu masuk pembayaran untuk membayar dengan Bitcoin.

Beli Bitcoin Dalam Venezuela

Pertukaran: Dengan SurBitcoin Venezuela mempunyai pertukaran Bitcoin sendiri.

Beli Bitcoin Dalam Chile

Pertukaran: Chile memiliki pertukaran Bitcoin sendiri SurBTC, yang melanda berita internasional ketika menerima dana dari pemerintah Chili. Orang ramai boleh membeli atau menjual Bitcoins di sini dan deposit dalam Peso Chile boleh dibuat dengan pemindahan bank tempatan.

Eropah

ATM: Laman web coinatmradar.com menyenaraikan beratus-ratus ATM Bitcoin di Eropah.

Langsung: Oleh kerana keadaan peraturan yang tidak jelas di zon Euro terdapat sedozen pertukaran langsung untuk membeli Bitcoin yang menawarkan pelbagai jenis saluran pembayaran. Kebanyakan broker ini mengenakan bayaran kepada pelanggan mereka bergantung kepada saluran pembayaran 0,5-5 peratus dan mendapat dengan spread.

Walaupun platform di atas hanya menjual Bitcoin dan menawarkan tiada atau tiada dompet dalam talian yang maju, dompet dalam talian Coinbase dan Circle dengan pilihan untuk membeli Bitcoin dengan pemindahan bank atau kad kredit boleh didapati di kebanyakan negara Eropah.

P2P-Markets: LocalBitcoin tersedia untuk setiap negara di zon Euro kecuali Jerman. Bitcoin.de adalah P2P-Marketplace untuk seluruh Euro-Zone di mana orang dapat membeli dan menjual Bitcoins dengan transfer SEPA. Dengan 0,5 peratus dan spread yang rendah, Bitcoin.de mungkin kaedah paling murah untuk membeli Bitcoins kecuali bursa.

Pertukaran: Beberapa bursa melayani Eurozone. Kraken adalah bursa utama, diikuti oleh Bitstamp dan BTC-E. Semua pertukaran permintaan KYC penuh.

Zon Euro

Di Austria

Warga Austria boleh membeli Bitcoins dengan kad hadiah dari bitcoinbon.at yang dijual di banyak kedai lalu lintas. Ini selesa, tetapi kaedah yang agak mahal untuk membeli Bitcoins.

Di Jerman

Bagi Jerman, Fidor-Bank adalah permulaan yang baik untuk membeli Bitcoins. Rakan-rakan bank dalam talian ini dengan Bitcoin.de dan Kraken, menjadikan perdagangan pada platform ini lebih cepat dan lebih selesa. Pada pelanggan Bitcoin.de Fidor dapat segera mencapai status KYC penuh dan menggunakan ExpressTrade yang disebut. Ini membolehkan mereka membeli jumlah Bitcoins yang tidak terhad untuk harga yang agak rendah hanya beberapa minit selepas hubungan pertama dengan platform.

Di Sepanyol

Di Sepanyol, anda boleh membeli Bitcoins dengan mudah di beribu-ribu ATM dengan Bit2me.com dan chip-chap.com.

Eropah (bukan Euro)

Dalam hampir setiap localbitcoins negara Eropah boleh didapati. Oleh kerana pertukaran mata wang yang baik antara mata wang tempatan dan Euro ramai orang di negara-negara Eropah menggunakan platform Eropah yang besar (Kraken, bitcoin.de) untuk membeli Bitcoins. Oleh kerana yuran yang tinggi dan spread besar di bursa kecil boleh menambah premium yang besar pada harga, ia sering lebih murah untuk menukar mata wang tempatan ke Euro dan menggunakan platform Euro yang kebanyakannya menerima pelanggan dari seluruh Eropah.

Kaedah yang mudah adalah untuk membayar dengan kad kredit jika ada. Pembekal kad kredit anda mendapat spread dan yuran pertukaran mata wang, tetapi anda boleh membeli Bitcoins dengan cepat dan selesa.

Di UK

Langsung: Coinbase juga tersedia untuk warganegara UK untuk membeli Bitcoins dengan pemindahan bank dan kad kredit. Ramai orang dari UK menggunakan bittylicious.com, yang menawarkan di sebelah pemindahan bank dan kad kredit pilihan pembayaran khusus UK seperti Paym atau Barclays Pingit. Yuran, bagaimanapun, boleh, bergantung kepada pilihan pembayaran, agak besar. Satu lagi broker yang menawarkan pertukaran langsung

Exchange: Pertukaran yang paling popular di UK adalah Coinfloor, diikuti oleh Kraken dan GDAX Coinbase.

Di Swiss

ATM: Baru-baru ini syarikat keretapi negara SBB mengumumkan bahawa warga Swiss boleh membeli Bitcoins di setiap mesin tiket di setiap stesen kereta api. Bayaran boleh dibuat dengan Tunai atau tunai elektronik; kad kredit tidak diterima. Di atas orang ini di Switzerland boleh mencari Bitcoin ATM dikendalikan oleh bitconsuisse.ch di beberapa tempat.

Langsung: Broker bitcoinsuisse.ch menawarkan pilihan untuk membeli Bitcoins dengan wang tunai dan pemindahan bank. 247exchange.com melaksanakan pilihan untuk membeli Bitcoins dengan Franken. Kebanyakan pertukaran langsung lain seperti Coinbase, Circle dan sebagainya menerima pelanggan Swiss tetapi menuntut mereka untuk membayar dengan Euro.

Di Poland

Pertukaran: Dengan Bitmarket.pl, Bitbay.net, dan bitmaszyna.pl Poland mempunyai tiga pertukaran Bitcoin di mana anda boleh membeli Bitcoins dengan keadaan yang agak baik dengan Zloty.

Di Norway

Langsung: Cubits.com membolehkan pengambilalihan langsung Bitcoins dengan NOK.

Pertukaran: Norway mempunyai satu pertukaran, bitcoinsnorway.com. Tetapi jumlahnya agak rendah supaya pembeli membayar premium.

Di Sweden

Langsung: Sweden mempunyai dua broker Bitcoin di mana anda boleh membeli Bitcoin dengan SEK: bt.cx dan fybse.se.

Di Denmark

Langsung: Satu-satunya pertukaran Denmark adalah coinify.com.

Di Ukraine

ATM: Dengan bantuan btcu.biz adalah mungkin untuk membeli Bitcoins di mana-mana ATM bank di seluruh negara.

Langsung: Buy.kuna.io menawarkan pertukaran langsung Bitcoin untuk Hryvna. Satu lagi pertukaran langsung adalah btcu.biz.

Pertukaran: Dengan kuna.io Ukraine mempunyai pertukaran Bitcoin sendiri untuk Hryvna.

Di Rusia

Disebabkan keadaan undang-undang yang tidak jelas Bitcoin di Rusia, hanya beberapa pertukaran dan broker wujud. Ramai orang seolah-olah berdagang dengan localbitcoins.

Langsung: matbea.com adalah vendor langsung Bitcoin untuk Ruble. Ia menuntut pendaftaran Pengguna dengan nombor telefon.

Pertukaran: BTC-E adalah pertukaran utama untuk berdagang Rubel dan Bitcoin. Ia berfungsi dengan pelbagai pembekal pembayaran untuk membolehkan deposit dana.

Asia

Asia adalah pasaran yang paling pesat berkembang untuk Bitcoins. Di China, Jepun, dan Selatan-Korea terdapat perdagangan yang jelas dengan Bitcoins di bursa, manakala negara-negara Arab seperti Emirates lebih kurang Bitcoin. Di negara-negara ini, perubahan terbaik adalah mencari ATM atau penjual di LocalBitCons.

Di China

Pertukaran: China mempunyai landskap pertukaran Bitcoin yang paling cair di dunia. Dengan Huobi, OkCoin dan BTC China, anda dapati pertukaran dengan jumlah yang paling besar. Pertukaran ini mengenakan yuran sifar, dan akibatnya, spread sangat rendah. Di samping mereka banyak pertukaran lanjut.

Di Jepun

Langsung: Broker pertukaran langsung yang paling popular untuk Yen adalah bitflyer.jp. Broker menawarkan spektrum luas darjah pengesahan - dari E-mel penuh KYC - dan caj yuran yang sangat rendah.

Pertukaran: Dengan Kuoin, Coincheck, dan Kraken tiga bursa berkhidmat di pasaran Jepun. Walaupun mereka tidak boleh bersaing dengan bursa Cina mengenai kecairan, mereka menyediakan perkhidmatan yang baik untuk membeli Bitcoins dengan murah.

Thailand

Langsung: A Bitcoin-Broker untuk Thailand adalah bitcoin.co.th. Broker lain, coins.co.th, menambah dompet dalam talian yang selesa.

Pertukaran: Dengan bx.in.th Thailand mempunyai pertukaran Bitcoin sendiri.

Di Korea

Langsung dan ATM: coinplug.com menawarkan pelbagai perkhidmatan untuk membeli dan menjual Bitcoins. Mereka menyediakan dua ATM unik di Seoul, membolehkan pembelian Bitcoin dalam beribu-ribu ATM di negara ini dengan bekerjasama dengan pengeluar ATM dan menyediakan pilihan untuk membeli Bitcoins dengan beberapa kad hadiah.

Exchange: Dengan korbit.co.kr Korea Selatan mempunyai pertukaran yang maju yang menawarkan bukan sahaja perdagangan dengan Bitcoin tetapi juga dompet untuk semua peranti dan perkhidmatan kiriman wang. Juga, coinplug.com mempunyai pertukaran.

Di India

Langsung: Alamat untuk membeli, menjual, menyimpan dan menghantar Bitcoin adalah unocoin.com, Indias terbesar Bitcoin-vendor. Lebih kurang sama menawarkan zebpay.com, platform besar lain untuk Bitcoins di India. Seperti setiap pertukaran di India, dua platform tersebut memerlukan verifikasi identitas.

Pertukaran: coinsecure.in adalah kedua-dua dompet dalam talian sebagai pertukaran.

Di Filipina

Filipina mempunyai pelbagai platform yang menakjubkan di mana anda boleh membeli Bitcoins.

Kad hadiah: Pada prepaidbitcoin.ph anda boleh menebus kad baucar yang anda boleh beli di beberapa lokasi di Filipina.

Langsung: buybitcoin.ph adalah salah satu vendor untuk Bitcoins, Coins.ph yang lain. Coins.ph menerima pelbagai saluran pembayaran seperti deposit tunai di bank, pemindahan dalam talian dan baucar yang terdapat di seluruh negara di kedai-kedai.

Pertukaran: Dengan coinage.ph dan BTCExchange.ph Filipina memiliki dua pertukaran Bitcoin.

Di Turki

Walaupun Bitcoin tidak dikawal selia di Turki, selepas rampasan kuasa yang gagal dan peningkatan sekatan oleh kerajaan terdapat tekanan yang semakin meningkat terhadap syarikat-syarikat Bitcoin.

Kad hadiah: Dengan bitupcard.com anda boleh membeli baucar yang boleh ditebus untuk Bitcoins dalam talian.

Langsung: koinim.com adalah platform di mana anda boleh terus membeli Bitcoin dan Litecoin dengan Lira.

Pertukaran: Btcturk.com adalah pertukaran Bitcoin pertama Turki. Di sini anda boleh membeli dan menjual Bitcoins. Baru-baru ini BTCTurk mengalami masalah dengan rekening banknya, dan ada desas-desus yang harus ditutup. Tetapi sekarang ia masih kelihatan beroperasi.

Timur Tengah

Di Israel

Langsung: Bits of Gold adalah platform Bitcoin tertua di Israel. Di sini anda boleh membeli dan menjual Bitcoins secara langsung.

Pertukaran: Bit2C adalah pertukaran Bitcoin utama Israel.

Lain-lain: Warga Emiriah Arab Bersatu boleh menggunakan bitoasis.net untuk membeli Bitcoins secara langsung; di Kuwait anda boleh membeli Bitcoins di bitfils.com; di Vietnam anda dapati Broker bitcoinvietnam.com.vn dan pertukaran vbtc.vn; di Malaysia coinbox.biz dan coins.my menyediakan dompet dalam talian dan kaedah mudah untuk membeli dan menjual Bitcoins, sementara oinhako.com adalah dompet dengan pilihan untuk membeli dan menjual untuk Malaysia dan Singapura dan bitx.co menawarkan pertukaran untuk Malaysia dan Indonesia. Di Indonesia, anda juga boleh membeli Bitcoins di bitcoin.co.id. warganegara Taiwan boleh menggunakan maicoin.com untuk membeli, menjual dan menggunakan Bitcoins.

Oceania

Di Australia

Langsung: Australia mempunyai beberapa vendor Bitcoin langsung: btradeaustralia.com menyokong Poli-Pembayaran, buyabitcoin.com.au menerima deposit tunai di bank, cointree.com.au menyokong kedua-dua pilihan pembayaran, coinloft.com.au juga ditambah baucar Flexepin dan bitcoin.com.au membolehkan pengambilalihan Bitcoin dengan mendepositkan wang tunai di kiosk. coinjar.com.au mempromosikan dirinya bukan sahaja sebagai vendor tetapi juga sebagai dompet untuk menggunakan Bitcoins.

Pertukaran: Dengan independentreserve.com dan coinspot.com.au Australia mempunyai dua pertukaran.

Di New Zealand

Langsung: Pada coined.co.nz anda boleh membeli Bitcoin dengan pemindahan bank dalam talian, di buybitcoin.co.nz dengan deposit bank. Lebih banyak pilihan pembayaran menawarkan coinhub.nz di mana anda bukan sahaja boleh membayar dengan pemindahan bank tetapi juga dengan deposit tunai di ATM dan juruwang seperti PayPal. mybitcoinsaver.com menawarkan dompet dan pilihan untuk melabur secara teratur dalam Bitcoins dengan pemindahan bank automatik.

Pertukaran: Selandia Baru memiliki dua pertukaran Bitcoin. Pada bitnz.com penyebaran agak besar, sementara anda akan mendapati harga yang lebih baik di nzbcx.com,

Beli Bitcoin di Afrika

Berbanding dengan seluruh dunia Afrika tidak mempunyai penerimaan Bitcoin dan hanya mempunyai beberapa pertukaran. Jika tiada pertukaran wujud, ia adalah idea yang baik di banyak negara untuk mencari LocalBitCoins untuk mencari vendor tempatan.

Di Afrika Selatan

Afrika Selatan mempunyai dua pertukaran Bitcoin: Bit-X dan ice3x.com (Ice Cube).

Di Nigeria

Di Nigeria, anda juga boleh berdagang Bitcoins pada Bit-X. Juga, anda boleh menggunakan nairaex.com untuk membeli Bitcoin dengan pemindahan bank dan bitpesa.co untuk membeli syiling dengan kad debit atau paga.

Di Tanzania

Di Tanzania, anda boleh menggunakan bitpesa.co untuk membeli Bitcoins dengan pemindahan bank.

Di Uganda

Bitpesa.co menawarkan warga Uganda untuk membeli Bitcoin dengan MTN atau Airtel Money.

Dalam Zimbabwe

Bitcoinfundi.com seolah-olah berkhidmat kepada Zimbabwe, tetapi harga ditunjukkan dalam Dolar.

Kesimpulan

Membeli bitcoin tidak selalu semudah yang diharapkan pendatang baru. Berita baiknya ialah bilangan pilihan semakin meningkat, dan semakin mudah sepanjang masa.

Like what you read? Give us one like or share it to your friends and get +16

783
Hungry for knowledge?
New guides and courses each week
Looking to invest?
Market data, analysis, and reports
Just curious?
A community of blockchain experts to help

Get started today

Already have an account? Sign In