How To Trade Cryptocurrency - Ultimate Guide

Updated on: October 30th, 2020
This content has been Fact-Checked.
where to trade cryptocurrency

Laten we in deze gids het hebben over het verhandelen van cryptocurrency.

Leestijd: 20 minuten

Iedereen die op afstand geïnteresseerd is in het leren over crypto heeft deelgenomen aan een vorm van handel. Naarmate het steeds meer aandacht krijgt, willen nieuwere spelers de markt betreden en hun deel van de crypto-taart krijgen. Dus, om die mensen te helpen deze spannende markt te betreden, hebben we deze „Cryptocurrency Trading Guide” gecreëerd.

In deze gids gaan we u door alle stappen nemen om een crypto-handelaar te worden. We zullen de volgende secties doornemen:

Fiat aan Crypto Trading.

Cryptocurrencies opslaan.

Crypto aan Crypto Trading.

Geniet van een gratis les uit de Blockgeeks Library!

Hoe cryptocurrency te verhandelen: Fiat naar Crypto Trading

Dus je hebt wat geld dat je wilt investeren. Hoe ga je het doen? De portalen die onze wereld verbinden met de crypto-werelden worden „uitwisselingen” genoemd. Er zijn veel uitwisselingen die er zijn, maar voordat u ervoor kiest om te investeren in een, zijn er bepaalde dingen die je nodig hebt om uit te kijken voor. Laten we dit de „Exchange Checklist” noemen.

Geldigheid: Voordat u iets doet, moet u er eerst voor zorgen dat de uitwisseling beschikbaar is in uw omgeving. Bijv. Coinbase, een van de grootste beurzen, is niet beschikbaar in India en Indonesië. Dus voordat je iets doet, controleer dit dan.

Reputatie: Het volgende dat je moet controleren, is de reputatie van de uitwisseling. Zijn mensen blij met hun diensten? Is het onlangs gehackt? Hoe veilig is het? Hebben mensen erover geklaagd? Twitter en Reddit zijn goede bronnen om dit te controleren.

Wisselkoersen: Volgende hebben we de wisselkoersen. Verschillende beurzen hebben hun eigen wisselkoersen die kunnen variëren. Doe je huiswerk hier en onderzoek 3 of 4 uitwisselingen en hun tarieven.

Veiligheid: Kies altijd uitwisselingen die een soort identiteitsverificatie van u nodig hebben. Hoewel ze tijd kunnen kosten, zijn ze gemakkelijk 100 keer veiliger en veiliger dan anonieme uitwisselingen. Aan het eind van de dag is het je hard verdiende geld. Je moet die extra stap zetten om het veilig te houden.

U kunt uw eigen onderzoek doen en uw uitwisseling kiezen, maar in deze gids gaan we met de meest populaire crypto-uitwisseling die er is Coinbase. Dus, laten we beginnen met handelen!

Aanmelden en Account aanmaken

Aanmelden is een heel eenvoudig proces. Op het moment dat u op Coinbase.com landt, klikt u gewoon op „Aanmelden”. U ziet nu dit scherm:

how to trade cryptocurrency

Aangezien u uw eigen persoonlijke account aanmaakt, maakt u een „Individueel” account in tegenstelling tot een „Business” account.

Het is een eenvoudige kwestie van het in uw:

Voornaam.

Achternaam.

E-mail.

Wachtwoord.

Nadat je gewoon moet instemmen met hun Algemene Voorwaarden en bewijzen dat je geen robot bent (als je een robot bent en je leest dit dan „Hail Skynet!”).

Oké, nu heb je een account ingesteld.

Beveiliging en toevoeging van account

Volgende is beveiliging en Account toevoeging. In deze sectie moet u het volgende doen:

Telefonische verificatie: telefonische verificatie is nodig om uw account een tweestapsverificatie te geven. Ten eerste moet u uw telefoonnummer in te voeren.U ontvangt een sms-bericht met een verificatiecode. Doe gewoon die code in en je bent klaar.

Een betaalmethode toevoegen: Betalingen in Coinbase kunnen worden gedaan via bankrekening, debetkaart en bankoverschrijving. Om de voor- en nadelen van al deze drie methoden te begrijpen, kunt u eenvoudig verwijzen naar deze tabel: „Kopen” en „Verkopen” verwijst naar het kopen en verkopen van Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum.„Storten” en „Opnemen” verwijst naar het storten en opnemen van krediet op uw Coinbase-account. De Helpgids van Coinbase toont u precies wat u moet doen om uw betaalmethoden te beheren. Klik hier om de Help-gids te lezen. Opmerking: Coinbase ondersteunt geen creditcards meer.

Identiteitsverificatie: ten slotte moet u uw identiteit verifiëren. Aangezien Coinbase een gereguleerd bedrijf is, moeten ze voldoen aan de regels van KYC/AML. Voordat u uw bankpas kunt gebruiken om iets te kopen, moet u uw identiteit verifiëren. Het is een vrij eenvoudig proces, u kunt hier klikken om de instructies te volgen.

Hoe te beginnen met handelen

Goed! Laten we beginnen.

U hebt zich nu aangemeld en vervolgens uw account ingesteld. Hoe ga je nu precies handelen?

In Coinbase kunt u de volgende munten kopen:

how to trade cryptocurrency

Je kunt de video hier bekijken en alles volgen wat hij doet om je eerste bitcoin te kopen.

Uw cryptocurrency beschermen

Om uw cryptocurrency te beschermen, moet u een portemonnee hebben. De portemonnee slaat uw privésleutel en openbaar adres op, waarmee u cryptocurrencies kunt opslaan, verzenden en ontvangen. Hoewel dit heel duidelijk voor u moet zijn, laten we een doe een snelle run door van wat private sleutel en publieke adres betekent:

Private Key: De privésleutel geeft u het recht om uw geld te openen en op te sturen.

Openbaar adres: Dit is het adres waar iedereen je geld zal sturen.

Een belangrijk ding om te onthouden voordat we doorgaan, het publieke adres is het adres dat u aan anderen zal geven om uw geld te verzenden.

DO NIET en we herhalen DO NIET uw privésleutel. De privésleutel is voor jou en jou alleen. Als u uw privésleutel aan vreemden geeft, krijgen ze toegang tot uw geld.

Laten we hopen dat we dat voldoende duidelijk hebben gemaakt.

Openbaar adres

Geef aan iedereen

Privé sleutel

Als je het aan iedereen geeft, dan ben je genaaid.

Oké, laten we verder gaan.

Alle crypto-portefeuilles vallen in de volgende twee categorieën:

Hete opslag.

Koude opslag.

Warmte opslag versus koude opslag

Voordat we er diep in gaan, laten we een analogie gebruiken om het verschil tussen de twee te begrijpen. De hot wallet is net als de portemonnee die je in je zak draagt. Het geeft u gemakkelijk toegang tot uw geld, maar, het is vrij kwetsbaar.

De koelopslag is daarentegen net als uw spaarrekening. Zeer onpraktisch voor dagelijks gebruik MAAR het is uiterst veilig als je de twee vergelijkt.

Hete opslag

Een portemonnee die is verbonden met het internet wordt aangeduid als „hot storage”. Hieronder volgen voorbeelden van hot wallets:

Portefeuilles uitwisselen.

Desktop en mobiele portemonnees.

Portefeuilles met meerdere handtekening

Voordat we diep in elk van die portefeuilles gaan, laten we de voor- en nadelen van hete portefeuilles doornemen.

Voors van Hot Wallets

Geeft u snel, eenvoudig en direct toegang tot uw geld.

Krijgt eenvoudige ondersteuning op verschillende apparaten.

Zeer gebruiksvriendelijk en ideaal voor beginners.

Nadelen van Hot Wallets

Kwetsbaar voor hacks en cybercriminaliteit.

Tenzij er zorgvuldig een back-up van de sleutels is gemaakt, wordt de portemonnee ook beschadigd als het apparaat beschadigd is.

Het apparaat waarin uw hot wallet wordt opgeslagen zoals uw laptop, telefoon enz. is ook gevoelig voor fysieke overvallen.

Dus, nu je een algemeen idee hebt van wat een hete portemonnee is, laten we enkele van de meer populaire soorten hete portefeuilles doornemen.

Hot Wallet: Exchange Portemonnees

hot wallet

Dit is de gemakkelijkste wallet die je ooit zult maken. Als u onze instructies hebt gevolgd en uw Coinbase-account hebt aangemaakt, raad dan wat? Je hebt je ruilportefeuille al aangemaakt!

De voordelen liggen voor de hand. Het is al gekoppeld aan uw account en geeft u snel en gemakkelijk toegang voor de handel. Dit betekent echter ook dat je kwetsbaar bent voor aanvallen. Onthoud dat uitwisselingen een constant doelwit zijn voor hackers. We raden u aan om een groot deel van uw cryptos niet in ruil portefeuilles te bewaren, maar alleen zoveel te bewaren als u nodig hebt voor de handel.

Hot Wallet: Desktop en mobiele portemonnees

Hot Wallets

Desktop en mobiele portemonnees zijn in populariteit gegroeid. Desktop wallets bieden meer veiligheid dan het uitwisselen van portefeuilles. Het opzetten ervan is ook heel eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen is om de client te downloaden op uw laptop/desktop en u bent klaar! MultiBit biedt een uitstekende desktop wallet om Bitcoins op te slaan.

In deze video ziet u hoe u uw eigen Multibit wallet kunt maken.

Er is echter een probleem met desktopportefeuilles. Ze zijn niet de meest flexibele opties. Je hebt immers geen toegang tot je desktopportefeuilles vanaf een ander bureaublad, behalve het bureaublad waarin je het hebt gedownload.

Dit is de reden waarom, voor meer gebruikers die flexibiliteit willen, mobiele portefeuilles een vrij handige optie zijn. Instellen is net zo eenvoudig als het downloaden van een app naar uw telefoon. MyCelium is een vrij populaire mobiele portemonnee voor zowel Android als iOS.

In deze video zie je hoe je een Mycelium-portemonnee in je telefoon instelt.

Het probleem met beide portemonnees is dat omdat ze zijn opgeslagen in een apparaat dat is verbonden met het internet, ze kwetsbaar zijn voor virussen en hacks.

Hot Wallet: Multisignature Portemonnees

Multisignature Wallets how to trade cryptocurrency

Heb je ooit een van die oude school kluizen gezien die meerdere sleutels nodig hebben om te openen? Of hoe zit het met die schatkisten die 3 of 4 mensen nodig hebben om hun sleutels in te steken en tegelijkertijd te ontgrendelen?

Dat geeft je een idee van hoe Multisignature portemonnees of multisig portemonnees werken. De meeste ICO's gebruiken multi-sig wallets om hun geld in te zamelen en op te slaan. Waarom zou men multi-sig portemonnees willen gebruiken?

Ter bescherming tegen corruptie: We hebben allemaal verhalen gehoord over ICO's die miljoenen dollars krijgen in hun crowd sale. Wat is om al deze ontwikkelaars te stoppen om het geld te nemen en weg te lopen? Menselijke hebzucht is toch krachtig. In situaties als deze is het veel verstandiger om geld te accepteren in een multi-sig portemonnee waar al het geld en de macht niet op één mens rust.

Meer veiligheid en zekerheid: Omdat het geld in een multisig-portemonnee zit, zijn ze automatisch veiliger omdat ze niet langer afhankelijk zijn van de grillen van één persoon. Plus, als ik mijn geld naar een multisig wallet adres stuur, dan zal zelfs ik me gerustgesteld voelen dat mijn geld niet verkeerd wordt afgehandeld.

Dus, hoe werkt het? Laten we BitGo's voorbeeld nemen.

BitGo geeft 3 privésleutels uit. Eén voor het bedrijf, één voor de gebruiker en de derde is een back-up.

Elke transactie vereist 2/3 van deze privésleutels.

Dus zelfs als een hacker een van deze sleutels in handen krijgt, kunnen ze niets doen zonder nog één sleutel.

U kunt leren hoe u een BitGo wallet instelt door deze te bekijken.

Koude opslag

Terwijl hete portemonnees je geweldige toegankelijkheid geven, blijft het feit dat ze extreem onveilig zijn. Daarom is het voorzichtiger om het grootste deel van uw geld in een portemonnee voor koude opslag te bewaren. Een koude portemonnee is volledig afgesneden van het internet, waardoor deze automatisch wordt beschermd tegen hackers en virussen.

Voorbeelden van koudeopslagportefeuilles zijn:

Hardware portemonnee.

Papieren portemonnee.

Voordat u leert hoe u elk van de bovenstaande kunt instellen, laten we de voor- en nadelen van koude portefeuilles begrijpen.

Voors

100% veilig tegen hackers en virussen.

Een geweldige plek om uw munten op te slaan en HODL voor een lange periode van tijd.

tegens

Uiterst onpraktisch voor dagelijkse transacties.

Niet beginnervriendelijk.

Het is nog steeds kwetsbaar voor menselijke onvoorzichtigheid.

Goed, dus nu dat geregeld is, laten we eens begrijpen hoe we koude portefeuilles moeten opzetten.

Hoe handel je cryptocurrency: koude opslag - Hardware Portemonnees

ledger nano

Hardware wallets zijn fysieke apparaten waar u uw cryptocurrency kunt opslaan.

De meest voorkomende vorm van hardware portemonnees is de USB-stijl die is verdedigd door het Franse bedrijf Ledger. De reden waarom hardware wallets zo populair zijn geworden, is dat ze u de opslag- en beveiligingsmogelijkheden van een koude portemonnee bieden terwijl transacties dom eenvoudig en eenvoudig worden gemaakt. Kortom, het werkt rond en ontkent het grootste nadeel van koude portefeuilles.

Voordelen van Hardware Portemonnees

Omdat het een koude portemonnee is, is uw privésleutel veilig en veilig. De sleutels worden opgeslagen in het beveiligde gedeelte van een microcontroller en kunnen niet uit het apparaat worden overgedragen

Ze zijn ontworpen om strak te zijn en kunnen gemakkelijk worden gedragen.

Transacties zijn uiterst eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen is de stekker in de portemonnee en volg de instructies gegeven om uw transacties uit te voeren. De UI-interface van de portefeuilles is zeer gebruiksvriendelijk.

Extreem veilig en veilig. Vanaf het schrijven zijn er geen gevallen van een hardware wallet hack geweest.

Heeft de mogelijkheid om meerdere adressen op te slaan voor u om uw geld over te maken.

De portemonnee is beveiligd met pincode, dus zelfs als deze bij verkeerde handen valt, hebben ze geen toegang tot uw geld. Als u 3 keer de verkeerde pincode invoert, wordt de portemonnee afgesloten. In het geval van een stopzetting kunt u uw geld nog steeds terugvorderen door de herstelgegevens te volgen.

Tegens van Hardware Portemon

Zoals bij alle producten, kunnen deze portemonnees ook ontwerpfouten hebben. Onlangs werd een ontwerpfout ontdekt in Ledger die het potentieel kwetsbaar maakte. Het grootboek heeft het probleem sindsdien opgelost.

Het is een echt fysiek object, wat betekent dat het van u kan worden gestolen of beschadigd kan raken.

Ze zijn niet de meest veelzijdige als het gaat om het opslaan van cryptocurrencies. Trezor slaat 10 soorten munten op terwijl Ledger ongeveer 23 opslaat.

Ten slotte moet u erop vertrouwen dat het bedrijf dat uw hardware wallet maakt ethisch is en niet zal proberen te knoeien met het ontwerp van uw hardware wallet. Het vraagt om vertrouwen in een omgeving die betrouwbaar moet zijn.

Dus, nu dat de voors en tegens zijn aangepakt, laten we eens kijken hoe kan het opzetten! Zonder twijfel de twee meest populaire hardware portemonnees ter wereld zijn Trezor en Ledger Nano S.

Trezor

Trezor

Trezor is een bedrijf gevestigd in Praag, dat een van de gemakkelijkste en eenvoudigste hardware portemonnees ooit heeft gemaakt. Het is echt dom eenvoudig te gebruiken en het ontwerp is zo strak en licht dat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Het is compatibel met Windows, Mac en Linux en het gebruik ervan is een eenvoudige kwestie van het aansluiten op uw laptop en verbinden met een van de volgende interfaces:

Mijn Trezor.

Multibit.

Electrum.

U kunt deze video hier bekijken om te leren hoe u een Trezor-portemonnee instelt

(Houd ook tel van hoe vaak hij zegt „actueel” en „eigenlijk”. Het zou een leuk drinkspel kunnen zijn!)

Grootboek Nano S

ledger nano

Volgende hebben we Ledger Nano S!

Ledger, is een in Parijs gevestigd bedrijf en ze hebben de crypto-gemeenschap een van de gemakkelijkst te gebruiken, slanke en populaire hardware portefeuilles gegeven. Ze slaan al uw gegevens op in een smartcard die het beschermt tegen hackers. Het gebruik ervan is een eenvoudige kwestie van het aansluiten op uw laptop en aansluiten op een van de volgende interfaces:

De Ledger Wallet, die u kunt downloaden van de Chrome-extensie.

Mycelium

Electrum.

Groen adres.

Greenbits.

CoinKite

Copay

MyetherWallet

Het opzetten ervan is vrij eenvoudig.

Je kunt deze video hier bekijken om te leren hoe je het moet doen.

How to trade cryptocurrency: koude opslag - Papier Portemonnees

Er kan worden gesteld dat papieren portemonnees, zonder twijfel, de veiligste manier zijn om uw cryptocurrency op te slaan. Het idee van een papieren portemonnee is heel eenvoudig. U stelt een wallet offline in terwijl u enkele eenvoudige instructies volgt en vervolgens drukt u eenvoudig de persoonlijke en openbare sleutels af in een stuk papier. De sleutels worden ook afgedrukt in de vorm van een QR-code die u kunt scannen om toegang te krijgen tot uw geld.

Dus, de vragen die je nu moet stellen is, heb je een papieren portemonnee nodig?

Het korte antwoord... hangt ervan af.

Bent u van plan om uw geld op een vrij regelmatige manier te gebruiken? Dan nee. Papieren portemonnees zullen een pijn zijn als ze zo worden gebruikt. Het is beter voor u om dan een hardware wallet te krijgen.

Als u echter van plan bent om uw geld voor een lange tijd op te slaan, dan is papieren portemonnee zonder enige twijfel de juiste manier.

Er zijn twee papieren portemonnee-sites die we graag willen dat u uitcheckt:

WalletGenerator.net

Myetherwallet.com

Portemonnee:

Als u een papieren portemonnee wilt maken, dan geeft Walletgenerator u de gemakkelijkste interface om aan te werken plus ze geven u de mogelijkheid om meerdere papieren portefeuilles te maken en 197 verschillende valuta's te ondersteunen. Enkele van de belangrijkste die zij ondersteunen zijn (in alfabetische volgorde):

Bitcoin

Bitcoin Cash.

Dash.

Litecoin.

Als u wilt weten hoe u uw eigen papieren portemonnee van Walletgenerator kunt maken, bekijk dan deze video hier.

Wanneer je je portemonnee hier hebt gemaakt, krijg je zoiets als dit:

U kunt deze pagina afdrukken en opslaan in een kluis. Zorg ervoor dat uw printer niet verbonden is met de wifi om extra beveiliging te garanderen.

MyetherWallet:

Als u een papieren portemonnee wilt die Ethereum en Ethereum-gebaseerde tokens ondersteunt, dan is MyetherWallet de beste optie die er is.

Deze video van Tommy World Power laat je zien hoe je het op de juiste manier instelt.

Wanneer u klaar bent met het maken van de MyetherWallet krijgt u het volgende:

my ether wallet example

Net als voorheen, kunt u dit afdrukken en opslaan in een kluis en, nogmaals, ervoor zorgen dat uw printer niet is verbonden met de wi-fi.

Een portemonnee voor koude opslag herstellen

Wanneer u uw cryptocurrency terug wilt halen uit koude opslag, moet u de private key importeren in een geschikte online portemonnee. Elke portemonnee die het importeren van persoonlijke sleutels ondersteunt, werkt. Het proces is eenvoudig en intuïtief voor de meeste portefeuilles. De stappen die we hieronder hebben gegeven komen overeen met het gebruik van de Bitcoin Unlimited wallet.

Open de client en klik op „Help”.

Selecteer het venster Foutopsporing en klik op het tabblad Console.

Typ in het veld „importprivkey private key” private key vervangen door uw persoonlijke sleutel en de verwijder aanhalingstekens.

Druk op Enter.

Hiermee worden alle gegevens uit uw papieren portemonnee geïmporteerd naar uw online desktopclient.

Houd er echter rekening mee dat dit betekent dat uw geld onmiddellijk wordt blootgesteld aan de gevaren van een hot wallet.

Hoe cryptocurrency te verhandelen: Crypto-to-Crypto Trading

Eindelijk komen we bij vlees en aardappelen van crypto-handel. Laten we samenvatten wat we tot nu toe hebben geleerd.

We weten hoe we een Coinbase-profiel kunnen maken en Fiat-valuta kunnen ruilen voor sommige geselecteerde cryptocurrencies.

We weten ook hoe we kunnen profiteren van warme en koude opslagportefeuilles om ons geld te beschermen.

Laten we nu dieper ingaan op de handel en zien waar alles wat we daadwerkelijk onze crypto kunnen gebruiken om andere crypto's te verhandelen en te kopen.

Daarvoor moeten we eerst een account maken in een andere uitwisseling, een uitwisseling die crypto-to-crypto-handel mogelijk maakt. De meerderheid van de beurzen zal u alleen toestaan om te kopen met behulp van Bitcoin.

Omdat Binance de beste crypto-uitwisseling ter wereld is, zullen we het als referentie gebruiken. Als u echter het gevoel hebt dat u zich comfortabel voelt om een andere uitwisseling te gebruiken, voel u dan vrij om dat te doen.

Opmerking: Doe uw onderzoek naar de veiligheid en geloofwaardigheid van de uitwisselingen voordat u uw account aanmaakt. BlockGeeks zal niet verantwoordelijk worden gehouden voor enig ongemak dat u doormaakt.

Laten we dus aan de slag gaan met het aanmaken van uw account!

Aanmelden

Ga eerst naar binance.com en klik op registreren.

binance register

U hoeft alleen maar uw e-mail in te voeren en een wachtwoord aan te maken. Vervolgens zul je worden gemaakt om te bewijzen dat je een mens bent door het oplossen van een puzzel. En nee, het is niets ingewikkelds, alles wat je hoeft te doen is om uw schuifregelaar naar rechts te slepen.

where to trade cryptocurrency

Daarna ontvangt u een e-mail. Gewoon op de klik erin om te worden omgeleid naar Binance. Nu moet u de veiligheidsrisicokennisgeving doornemen.

Safety Risk Notice

Wanneer je alles hebt doorlopen, zal je eindelijk worden doorgestuurd naar je dashboard volgende:

Binance main dashboard

OPMERKING: We raden u aan Google 2FA ook in te schakelen.

Hoe handel je op Binance

Binance biedt een zeer eenvoudige en eenvoudig te gebruiken interface. U kunt de volgende gidsen gebruiken om een diepgaande kennis te krijgen van hoe handel in Binance werkt:

De Broke Backpacker Binance Review.

Video door „Leren om Bitcoin”.

Opmerking: Binance heeft zijn eigen lokale tokens genaamd BNB aka Binance Coin. BNB stelt u in staat om voor het volgende te betalen tegen gereduceerde tarieven:

Handelscommissies oftewel de kosten die u moet betalen voor de handel op het platform.

Opnamekosten.

Lijst van de Commissie.

Met BNB krijgt u in het eerste jaar 50% korting die in de loop van de tijd geleidelijk zal afnemen.

Naast Binance kunt u ook kijken naar de volgende uitwisselingen. Voer echter uw eigen onderzoek uit voordat u zich registreert:

Bittrex.

KuCoin.

Huobi.

Hoe cryptocurrency te verhandelen: Cryptocurrency-grafiek lezen

Gemakkelijk het meest intimiderende deel van de handel zijn alle grafieken en lijnen die je gaat zien in alle uitwisselingen. Meestal nemen mensen niet eens de moeite om hun grafieken te lezen, maar ze kopen of verkopen meteen hun crypto, volgens het advies van hun leeftijdsgenoten. Dus, in dit gedeelte, gaan we door een aantal populaire grafieken.

De Japanse Kandelaars

Veruit de meest populaire grafiek die er zijn. Als je zelfs de website van een beurs hebt bezocht, is er een kans dat je deze eerder hebt gezien:

Japanese candlesticks

De bovenstaande grafiek is de dagelijkse kandelaar grafiek voor BTC/USDT in Binance. Wat we nu gaan doen is om je te helpen zin te maken uit die mooie patronen.

Het eerste dat je opvalt, zijn de rode en groene kandelaars die de ene na de andere liggen. Elke kaars toont u de koersbeweging van het actief gedurende een bepaald tijdsinterval.

body and shadow

Elke kaars heeft een lichaam en een paar schaduwen die eruit steken. De body toont u het verschil tussen de openings- en slotprijs. De schaduwen laten zien hoe hoog of hoe laag deze openings- en slotprijzen respectievelijk zijn gegaan. In een groene kaars is de bovenste schaduw de sluitprijs, terwijl de onderste schaduw in de open prijs en vice versa voor rode kandelaars.

Het mooie van deze kandelaars is dat het duidelijk laat zien waar de markt draaide en helpt u verschillende patronen te identificeren die u kunnen helpen voorspellen hoe de markt zal handelen.

Er zijn verschillende patronen en indicatoren in de kandelaar grafiek en je kunt deze geweldige video door Trading 212 te zien om te helpen begrijpen deze patronen.

Hoe cryptocurrency te verhandelen: Relatieve Sterkte Index

Relative Strength Index of RSI meet de sterkte en snelheid van de prijsbeweging van een markt door de huidige prijs van een cryptocurrency te vergelijken met zijn prestaties in het verleden. Het werkt door de omvang van recente winsten te vergelijken met recente verliezen om te bepalen of crypto is overbought of oversold.

De formule ziet er als volgt uit:

RSI = 100 - (100/ (1-RS))

In de bovenstaande vergelijking is RS de verhouding tussen het gemiddelde van de dagen dat de munt was tot het gemiddelde van de dagen dat de munt was gedaald.

Gelukkig hoef je je geen moeite te doen om iets te berekenen, want de ruil zal het voor je doen.

Laten we eens kijken hoe de RSI-grafiek eruit ziet. We zullen de BTC/USDT grafiek controleren vanuit binance.

binance trading

We zullen „RSI” kiezen in het menu Indicatoren.

Wanneer u dit doet, verschijnt de blauwe grafiek onder de kandelaargrafiek.

Houd er rekening mee dat we de dagelijkse RSI controleren.

Ok, dus er zijn een paar dingen om in gedachten te houden als we de RSI grafiek controleren.

De RSI varieert van 0 tot 100

Wanneer de RSI voor een bepaalde munt 70 benadert of zelfs 70 kruist, wordt het beschouwd als „overbought” oftewel de crypto in kwestie wordt overgewaardeerd, dus het kan naar beneden gaan.

Aan de andere kant, als RSI 30 benadert, wordt de crypto ondergewaardeerd en zal deze waarschijnlijk binnenkort in waarde stijgen.

Hoewel RSI een vrij nuttige indicator is, is de waarheid dat het niet immuun is voor vals koop- en vals verkoopsignaal dat kan worden gecreëerd door ofwel een grote rally of een aanzienlijke daling van de prijs van de crypto. Dit is de reden waarom RSI een hulpmiddel moet zijn dat u samen met andere indicatoren gebruikt om de toekomstige prijs van een munt te voorspellen.

Laten we dus eens kijken naar onze RSI-grafiek, vooral in deze sectie:

Rond 14 november ging de RSI van BTC/USDT onder de 30 naar het onderverkochte gebied. Echter, aangezien de markt was gedaald, de RSI uiteindelijk steeg op november eind, rally rond 30 voor een beetje voordat uiteindelijk ging omhoog rond 17 december.

Naast RSI moet je ook kijken naar bewegende gemiddelde en Bollinger bands. U kunt hier meer te weten komen.

Waar verhandelen we cryptocurrency?

Dus, nu je weet hoe je aan de slag kunt, laten we eens kijken waar je allemaal cryptocurrency kunt verhandelen:

Coinbase: Coinbase is een van de meest populaire beurzen ter wereld. Het is extreem beginnersvriendelijk en stelt u in staat om uw crypto te kopen met USD.

Binance: Onder leiding van de raadselachtige Changpeng „CZ” Zhao biedt de op Malta gebaseerde crypto-uitwisseling meer dan 200 crypto-handelsparen. Zoals hierboven uitgelegd, is Binance de meest populaire crypto-uitwisseling ter wereld.

Coinjar: CoinJar is opgericht in 2013 en is de gemakkelijkste manier om cryptocurrency te kopen, te verkopen, op te slaan en uit te geven. Met de iOS- en Android-apps van CoinJar kunnen gebruikers onderweg cryptocurrencies verhandelen, terwijl CoinJar Exchange en CoinJar OTC Trading Desk tegemoet komen aan professionele handelaren, evenals particulieren en instellingen die grotere transacties willen uitvoeren.

Bittrex: De in de VS gebaseerde uitwisseling is actief sinds 2013. Bittrex biedt eersteklas beveiliging en is een goed startplatform als u zich wilt wagen in crypto-to-crypto-handel.

BitMex: Als u een geavanceerde en ervaren handelaar, dan BitMex kan de plaats voor u. Het wordt gerund door professionele algo-handelaren, ontwikkelaars en economen, en is een van de drukste beurzen die u zult vinden in de ruimte.

Blockgeeks: Als u een eenvoudige, gemoeienvrije ruimte wilt waar u Bitcoin kunt kopen,

How to trade cryptocurrency: (BONUS) Handige tool - CoinMarketCap

CoinMarketcap.com is een zeer nuttig hulpmiddel voor handelaren die inzicht willen krijgen in de gezondheid van verschillende cryptocurrencies. De website rangschikt alle cryptocurrencies per marketcap, wat een goede indicatie is van de waarde ervan.

how to trade cryptocurrency

De grafiek in de meest rechtse kolom geeft u ook een goede indicator van hoe die munt heeft gepresteerd in de loop van de tijd.

Conclusie: Hoe cryptocurrency te verhandelen

Dus dat was de cryptocurrency trading guide. In deze handleiding heb je geleerd:

Hoe u uw FIAT in crypto kunt veranderen via een uitwisseling zoals CoinBase.

Hoe u uw crypto bewaart met behulp van Hot and Cold Storage-portefeuilles.

Hoe andere cryptos te kopen met behulp van BTC/ETH via Binance.

Technische grafieken, met name Kandelaars en RSI.

We hopen dat deze gids meer dan genoeg zal zijn om u aan de slag te helpen met uw reis. Wij hopen van harte dat u er enorme waarde aan hebt kunnen winnen.

Wilt u meer weten over beleggen in cryptocurrency? Bekijk onze cryptocurrency-beleggerstrack!

Rajarshi Mitra
Rajarshi started writing in the blockchain space after listening to Andreas Antonopoulos’ podcast with Joe Rogan. A content generating machine, Rajarshi has been consistently producing high-quality guides and articles for us since late 2016. His articles have been shared extensively in social media and several start-ups have used his guide as learning material for their staff. He is continuously invited all over his country to give talks in various crypto seminars and conferences. He has gained a solid reputation as a speaker/educator on top of being one of the most promising writers in the crypto space. When he is not busy nerding out over the latest in the blockchain/crypto space, he is usually busy watching re-runs of top gear and MMA.

Like what you read? Give us one like or share it to your friends and get +16

174
Hungry for knowledge?
New guides and courses each week
Looking to invest?
Market data, analysis, and reports
Just curious?
A community of blockchain experts to help

Get started today

Already have an account? Sign In