How to install Bitcoin Core

Hoe te installeren Bitcoin Core — Beginners Gids

logo
06/18/20 12:08 PM 2020-06-19 16:14:37
Bitcoin is a form of decentralized cryptocurrency that was created in 2009. Because it is decentralized, it doesn't use a bank or a single administrator. Each transaction occurs without a middleman be

Bitcoin is een vorm van gedecentraliseerde cryptocurrency die is gemaakt in 2009. Omdat het gedecentraliseerd is, maakt het geen gebruik van een bank of een enkele beheerder. Elke transactie vindt plaats zonder tussenpersoon. Bitcoin kan worden gebruikt met een aantal organisaties (zoals het boeken van hotels en het kopen van goederen en diensten).

Echter, het gebruik van Bitcoin vereist een netwerk om aan te werken. Binnen dat netwerk zijn volledige knooppunten, die transacties (een overdracht van waarde) en blokken (bestanden die gegevens bevatten met betrekking tot Bitcoin) valideren

Er zijn een aantal manieren waarop u en uw bedrijf kunnen krijgen in Bitcoin. Uw beste inzet is om te werken met een blockchain-adviesbureau, zoals BairesDev. Maar voor degenen die het water alleen willen testen, is het mogelijk om een volledig knooppunt op uw eigen hardware te draaien.

Dit komt echter met een waarschuwing. Het uitvoeren van een volledig knooppunt komt met bepaalde „kosten” en risico's. De „kosten” kunnen net zo eenvoudig zijn als een exponentieel hogere hoeveelheid netwerkverkeer. Als u dit op uw bedrijfsnetwerk uitvoert, ziet u mogelijk een vertraging of knelpunt in uw normale netwerkverkeer.

Maar belangrijker zijn de risico's. Met Bitcoin komt Cryptocurrency-mining, dat is wanneer een derde partij uw systeem hackt om het te gebruiken voor bitcoin mining. Die externe actoren kunnen detecteren dat je een volledig knooppunt gebruikt en proberen het te hacken. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom het werken met een gerenommeerd blockchain-adviesbedrijf in uw belang zou kunnen zijn.

Echter, voor degenen die willen proberen het installeren van hun eigen Bitcoin node, Ik ga om u te begeleiden door het proces.

Wat je nodig hebt

De vereisten voor het installeren en uitvoeren van een bitcoin-knooppunt zijn behoorlijk steil. Je hebt het volgende nodig:

Een desktop- of laptopcomputer met een bijgewerkte versie van Windows, macOS of Linux (ik zal demonstreren op Ubuntu Server 18.04).

200 GB vrije schijfruimte met een minimale lees/schrijfsnelheid van 100 MB/s.

2 GB RAM.

Een breedbandnetwerkverbinding met een minimale uploadsnelheid van 50 kilobytes per seconde.

Onbeperkte netwerkverbinding zonder datalimiet (volledige knooppunten kunnen maximaal 200 GB uploaden en 20 GB downloaden per maand overschrijden).

De mogelijkheid om uw node minimaal 6 uur per dag te laten draaien.

Problemen die u zou kunnen tegenkomen

Tijdens een poging om een bitcoin-node uit te voeren, kunt u een paar problemen tegenkomen. Deze problemen zijn onder meer:

Bitcoin is niet legaal in sommige gebieden. Om te weten te komen of uw gebied onder deze beperkingen valt, kijk dan op deze Library Of Congress pagina.

Sommige netwerkproviders zullen uw verbinding afsluiten wanneer ze zich realiseren dat u deze gebruikt voor Bitcoin.

Sommige antivirusprogramma's zullen de bitcoin blockchain zien als een virus. Meestal gebeurt dit alleen met Windows.

Zoals eerder vermeld, kunnen hackers uw netwerk targeten.

Als u niet aan deze vereisten kunt voldoen en deze waarschuwingen zijn van groot belang, stop dan met lezen hier. Als u echter aan deze vereisten kunt voldoen en u de waarschuwingen kunt omzeilen, lees dan verder.

Bitcoin Core installeren

Ga naar de Bitcoin Core downloadpagina en download het Linux-.tgz-bestand. Als u op een server zonder GUI werkt, kunt u dat bestand downloaden met de opdracht:

wget

Zodra het bestand is gedownload, pak je het uit met de opdracht:

tar xzf bitcoin-0,20.0-x86_64-linux-gnu.tar.gz

Wanneer het commando is voltooid, vindt u een nieuw gemaakte bitcoin-0.20.0 map. Ga naar die map met het commando:

cd bitcoin-0.20.0

Ga vervolgens naar de bin-map met de opdracht:

cd-prullenbak

We zullen nu het installatiecommando gebruiken om de benodigde componenten in de map /usr/local/bin te installeren, zoals:

sudo installatie -m 0755 -o root -g root -t /usr/local/bin *

Het bovenstaande commando zal de volgende bestanden verplaatsen (terwijl ze de juiste machtigingen geven) naar /usr/local/bin:

bitcoin-cli

bitcoind

bitcoin-qt

bitcoin-tx

bitcoin-portemonnee

test_bitcoin

Omdat we dit op een GUI-loze server hebben geïnstalleerd, gebruiken we de Bitcoin Core Daemon. Om de daemon te starten, geeft u het commando:

bitcoind -daemon

Dit zal u informeren dat de bitcoin daemon begint. Zodra de daemon start, zal het beginnen met het downloaden van de blockchain, die enkele dagen zal duren om te voltooien. Tijdens dit proces zal het een groot deel van uw bandbreedte verbruiken. Als u merkt dat de download problemen veroorzaakt met andere apparaten in uw netwerk, kunt u deze altijd stoppen met de opdracht:

bitcoin-cli stop

U kunt de daemon later starten (wanneer het meer haalbaar is om de blockchain te downloaden) met het commando:

bitcoin-cli start

Ten slotte, als je een firewall draait, moet je specifiek binnenkomend verkeer toestaan (voor bitcoin en ssh). Op Ubuntu Server kan dit worden bereikt met de volgende commando's:

ufw toestaan ssh

ufw toestaan 8333

ufw standaard weigeren binnenkomende

ufw standaard toestaan uitgaande

ufw inschakelen

De daemon automatisch starten

Het enige voorbehoud om Bitcoin Core op deze manier te gebruiken is dat je de daemon handmatig moet starten elke keer dat je server opnieuw opstart. Om dat te voorkomen, kunt u een crontab taak aanmaken om de daemon te starten bij een herstart.

Voer hiervoor de opdracht uit:

crontab -e

Voeg onder aan het crontab-bestand het volgende toe:

@reboot bitcoind -daemon

Sla het bestand op en sluit het.

Op dit punt wordt de Blockchain Core geïnstalleerd en uitgevoerd op uw computer. Zodra de blockchain volledig is gedownload, kunt u beginnen met het werken met de opdrachtregelinterface. Er zijn een groot aantal commando's om te gebruiken. Voor een volledige lijst van elk, check out deze Bitcoin Developer pagina.

Conclusie „Hoe Bitcoin Core te installeren”

Het runnen van een volledige bitcoin node is zeker een uitdaging. Als dit iets is waar je in geïnteresseerd bent en de opdrachtregel een beetje veel voor je is, kun je ook de GUI-route gaan of een van de vele blockchain-adviesdiensten bereiken en ze je op de hoogte laten brengen (of zelfs de service voor jou beheren).

Nalia Khan
Nalia Khan
Blockchain / Web3 writer.

Like what you read? Give us one like or share it to your friends and get +16 bl

2
Hungry for knowledge?
New guides and courses each week
Looking to invest?
Market data, analysis, and reports
Just curious?
A community of blockchain experts to help

Get started today

Already have an account? Sign In