Proof of Work vs Proof of Stake: Basic Mining Guide

Updated on: June 19th, 2020
This content has been Fact-Checked.

Bevis of Work vs Proof of Stake: For nylig har du måske hørt om idéen om at flytte fra en Ethereum-konsensus baseret på Proof of Work (PoW) -systemet til et baseret på det såkaldte Proof of Stake.

I denne artikel vil jeg forklare dig de vigtigste forskelle mellem Proof of Work vs Proof of Stake og jeg vil give dig en definition af minedrift, eller processen nye digitale valutaer frigives via netværket.

Hvad vil også ændre sig med hensyn til mineteknikker, hvis Ethereum-samfundet beslutter at gøre overgangen fra “arbejde” til “indsats”?

Denne artikel vil være en grundlæggende vejledning til at forstå problemet ovenfor. Hvis du er på udkig efter en mere detaljeret gennemgang, så tjek vores blockchain kurser på Ethereum.

Hvad er beviset for arbejde?

Først og fremmest, lad os starte med grundlæggende definitioner.

Arbejdsbevis er en protokol, der har det primære mål at afværge cyberangreb, såsom et distribueret lammelsesangreb (DDoS), som har til formål at udtømme ressourcerne i et computersystem ved at sende flere falske anmodninger.

Bevis for arbejde konceptet eksisterede allerede før bitcoin, men Satoshi Nakamoto anvendte denne teknik på hans/hende — vi ved stadig ikke, hvem Nakamoto egentlig er — digital valuta revolutionerende den måde, traditionelle transaktioner er sat på.

Faktisk blev PoW idé oprindeligt udgivet af Cynthia Dwork og Moni Naor tilbage i 1993, men udtrykket “bevis for arbejde” blev opfundet af Markus Jakobsson og Ari Juels i et dokument udgivet i 1999.

Men, vender tilbage til dato, Bevis for arbejde er måske den største idé bag Nakamotos Bitcoin hvidbog — udgivet tilbage i 2008 — fordi det giver pålidelig og distribueret konsensus.

Træet til at blive en Blockchain Developer Start din gratis prøveperiode i dag!

Hvad er tillidsløs og udbredt konsensus?

Et tillidsløst og distribueret konsensussystem betyder, at hvis du ønsker at sende og/eller modtage penge fra en person, behøver du ikke at stole på tredjepartstjenester.

Når du bruger traditionelle betalingsmetoder, skal du stole på en tredjepart for at indstille din transaktion (f.eks. Visa, Mastercard, PayPal, banker). De fører deres eget private register, som gemmer transaktionshistorik og saldi på hver konto.

Det almindelige eksempel for bedre at forklare denne adfærd er følgende: Hvis Alice sendte Bob $100, ville den betroede tredjepartstjeneste debitere Alices konto og kreditere Bobs konto, så de begge er nødt til at stole på, at denne tredjepart vil gøre det rigtige.

Med bitcoin og et par andre digitale valutaer har alle en kopi af hovedbogen (blockchain), så ingen behøver at stole på tredjeparter, fordi alle direkte kan kontrollere de skriftlige oplysninger.

Bevis for arbejde og minedrift

Går dybere, bevis for arbejde er et krav om at definere en dyr computerberegning, også kaldet minedrift, der skal udføres for at skabe en ny gruppe af tillidsløse transaktioner (den såkaldte blok) på en distribueret hovedbog kaldet blockchain.

Minedrift tjener som to formål:

At kontrollere legitimiteten af en transaktion, eller undgå den såkaldte dobbeltudgift;

Sådan opretter du nye digitale valutaer ved at belønne minearbejdere for at udføre den foregående opgave.

Når du vil angive en transaktion, er det hvad der sker bag kulisserne:

Transaktioner er samlet i det, vi kalder en blok;

Minearbejdere kontrollerer, at transaktioner inden for hver blok er legitime

For at gøre det, bør minearbejdere løse et matematisk puslespil kendt som korrekturlæserproblem;

En belønning gives til den første minearbejder, der løser hver blok problem;

Verificerede transaktioner gemmes i den offentlige blockchain

Denne “matematiske puslespil” har en nøglefunktion: asymmetri. Arbejdet skal faktisk være moderat hårdt på den anmodende side, men let at kontrollere for netværket. Denne idé er også kendt som en CPU-omkostningsfunktion, klient puslespil, beregningsmæssige puslespil eller CPU prissætning funktion.

Alle minearbejderne konkurrerer om at være de første til at finde en løsning på det matematiske problem, der vedrører kandidatblokken, et problem, der ikke kan løses på anden måde end gennem brute force, så det i det væsentlige kræver et stort antal forsøg.

Når en minearbejder endelig finder den rigtige løsning, annoncerer han/hun den til hele netværket på samme tid og modtager en cryptocurrency præmie (belønningen), der leveres af protokollen.

Fra et teknisk synspunkt er minedrift proces en operation af omvendt hashing: det bestemmer et tal (nonce), så den kryptografiske hash-algoritme for blokdata resulterer i mindre end en given tærskel.

Denne tærskel, kaldet vanskeligheder, er det, der bestemmer minedriftens konkurrencedygtighed: Der tilføjes mere computerkraft til netværket, jo højere denne parameter stiger, og øger også det gennemsnitlige antal beregninger, der er nødvendige for at oprette en ny blok. Denne metode øger også omkostningerne ved blokoprettelsen og skubber minearbejdere for at forbedre effektiviteten af deres minesystemer for at opretholde en positiv økonomisk balance. Denne parameteropdatering skal ske ca. hver 14. dag, og der genereres en ny blok hvert 10. minut.

Bevis for arbejde bruges ikke kun af bitcoin blockchain, men også af ethereum og mange andre blockchains.

Nogle funktioner i beviset for arbejdssystemet er forskellige, fordi skabt specielt til hver blockchain, men nu vil jeg ikke forveksle dine ideer med alt for tekniske data.

Det vigtige, du skal forstå, er, at Ethereum udviklere nu ønsker at vende bordene, ved hjælp af et nyt konsensussystem kaldet bevis for indsatsen.

Hvad er bevis for indsats?

Bevis for indsats er en anden måde at validere transaktioner baseret på og opnå den distribuerede konsensus.

Det er stadig en algoritme, og formålet er det samme af beviset for arbejde, men processen for at nå målet er helt anderledes.

Bevis for indsats første idé blev foreslået på bitcointalk forum tilbage i 2011, men den første digitale valuta til at bruge denne metode var Peercoin i 2012, sammen med ShadowCash, Nxt, BlackCoin, Nushares/Nubits, Qora og Nav Coin.

I modsætning til korrekturlæseren, hvor algoritmen belønner minearbejdere, der løser matematiske problemer med det formål at validere transaktioner og skabe nye blokke, med beviset for indsatsen, er skaberen af en ny blok valgt på en deterministisk måde afhængigt af dens rigdom, også defineret som aktiepost.

Ingen blokbelønning

Også alle de digitale valutaer er tidligere oprettet i begyndelsen, og deres antal ændres aldrig.

Det betyder, at der i POS-systemet ikke er nogen blokbelønning, så minearbejderne tager transaktionsgebyrerne.

Det er derfor, at minearbejdere i dette POS-system kaldes forfalskere, i stedet.

Hvorfor Ethereum ønsker at bruge PO 'er?

Ethereum-fællesskabet og dets skaber, Vitalik Buterin, planlægger at lave en hård gaffel for at gøre en overgang fra bevis for arbejde til bevis for indsats.

Men hvorfor vil de skifte fra den ene til den anden?

I en distribueret konsensusbaseret på beviset for arbejde har minearbejdere brug for meget energi. En Bitcoin-transaktion krævede samme mængde elektricitet som at drive 1.57 amerikanske husholdninger for en dag (data fra 2015).

Og disse energikostnader betales med fiat valutaer, hvilket fører til et konstant nedadgående pres på den digitale valutaværdi.

I en nylig undersøgelse hævdede eksperter, at bitcoin-transaktioner kan forbruge lige så meget elektricitet som Danmark inden 2020.

Udviklere er temmelig bekymrede over dette problem, og Ethereum samfund ønsker at udnytte bevis for indsats metode til en mere grønnere og billigere distribueret form for konsensus.

Belønninger for oprettelsen af en ny blok er også forskellige: Med Proof-of-work kan minearbejderen potentielt eje ingen af den digitale valuta, han/hun udvinder.

I Proof-of-stake er forfalskere altid dem, der ejer mønterne prægede.

Hvordan vælges forfalskere?

Hvis Casper (den nye konsensusprotokol for bevis for indsats) vil blive implementeret, vil der være en valideringspulje. Brugere kan deltage i denne pulje for at blive valgt som forfalskeren. Denne proces vil være tilgængelig ved at kalde Casper-kontrakten og sende Ether — eller den mønt, der driver Ethereum-netværket — sammen med den.

“Du bliver automatisk induceret efter et stykke tid,” forklarede Vitalik Buterin selv på et indlæg delt på Reddit.

“Der er ingen prioritetsordning for at blive inddraget i selve valideringspuljen; alle kan deltage i en hvilken som helst runde, uanset antallet af andre snedkere”, fortsatte han.

Belønningen af hver validator vil være “et sted omkring 2- 15%”, men han er ikke sikker endnu.

Buterin hævdede også, at der ikke vil være nogen pålagt grænse for antallet af aktive validatorer (eller forfalskere), men det vil blive reguleret økonomisk ved at sænke renten, hvis der er for mange validatorer og øge belønningen, hvis der er for få.

Et sikrere system?

Ethvert computersystem ønsker at være fri for muligheden for hackerangreb, især hvis tjenesten er relateret til penge.

Så det største problem er, at beviset for indsatsen er sikrere end bevis på arbejde?

Eksperter er bekymrede for det, og der er flere skeptikere i samfundet.

Ved hjælp af et korrektursystem bliver dårlige aktører skåret ud takket være teknologiske og økonomiske afskrækkende incitamenter.

Faktisk er programmering af et angreb på et PoW-netværk meget dyrt, og du ville have brug for flere penge, end du kan stjæle.

I stedet skal den underliggende POS-algoritme være så skudsikker som muligt, fordi et bevis på stake-baseret netværk uden særlige sanktioner kunne være billigere at angribe.

For at løse dette problem, Buterin oprettede Casper-protokollen, designe en algoritme, der kan bruge sættet nogle omstændigheder, hvorunder en dårlig validator kan miste deres indbetaling.

Han forklarede: “Økonomisk finalitet opnås i Casper ved at kræve validatorer til at indsende indskud til at deltage, og tage væk deres indskud, hvis protokollen bestemmer, at de handlede på en eller anden måde, der overtræder nogle regler (” skære betingelser “).”

Strækbetingelser henviser til ovenstående omstændigheder eller love, som en bruger ikke må bryde.

Bevis for arbejde vs bevis for indsats: Konklusion

Takket være en POS-system validatorer behøver ikke at bruge deres computerkraft, fordi de eneste faktorer, der påvirker deres chancer er det samlede antal af deres egne mønter og nuværende kompleksitet af netværket.

Dette mulige fremtidige skift fra PoW til PO 'er kan således give følgende fordele:

Energibesparelser

Et sikrere netværk, efterhånden som angreb bliver dyrere: Hvis en hacker gerne vil købe 51% af det samlede antal mønter, reagerer markedet ved hurtig prisstigning.

På denne måde vil CASPER være en sikkerhedsprotokol, der bygger på et økonomisk konsensussystem. Noder (eller validatorerne) skal betale et depositum for at være en del af konsensussen takket være oprettelsen af nye blokke. Casper-protokollen vil bestemme det specifikke beløb af belønninger modtaget af validatorerne takket være dens kontrol over sikkerhedsindskud.

Hvis en validator opretter en “ugyldig” blok, slettes hans sikkerhedsdepositum samt hans privilegium til at være en del af netværkskonsensus.

Med andre ord er Casper-sikkerhedssystemet baseret på noget lignende væddemål. I et POS-baseret system er væddemål de transaktioner, der ifølge konsensusreglerne belønner deres validator med en pengepræmie sammen med hver kæde, som validatoren har satset på.

Så, Casper er baseret på tanken om, at validatorer vil satse i henhold til de andres spil og efterlade positive tilbagemeldinger, der er i stand til at accelerere konsensus.

Ameer Rosic
#SerialEntrepreneur, Investor, #Digitalmarketing Adviser and Cofounder of @Blockgks a #blockchain innovation hub

Like what you read? Give us one like or share it to your friends and get +16

1,504
Hungry for knowledge?
New guides and courses each week
Looking to invest?
Market data, analysis, and reports
Just curious?
A community of blockchain experts to help

Get started today

Already have an account? Sign In