Celer Network: Layer-2 Scaling (The Most Comprehensive Deep Dive)

Updated on: May 5th, 2020
This content has been Fact-Checked.
Celer Network: Layer-2 Scaling (The Most Comprehensive Deep Dive)

Celer Network is een van de meest opwindende projecten in de crypto-ruimte. Het is een laag-2 schaalplatform dat snelle, eenvoudige en veilige off-chain transacties mogelijk maakt voor zowel betalingstransacties als off-chain slimme contracten. Voordat we echter een beter begrip van Celler krijgen, laten we eens kijken waarom de crypto-ruimte dit project in de eerste plaats nodig heeft.

Crypto heeft een probleem met de schaalbaarheid

Als u in de blockchain/crypto-ruimte bent geweest, moet u hebben gehoord over het 'schaalbaarheidsprobleem'. Simpel gezegd, cryptocurrencies, werden te populair voor hun eigen bestwil. Tijdens de hausse van 2017 - toen Bitcoin zijn all-time high in kaart gebracht - kwamen steeds meer mensen de ruimte binnen. Echter, zoals we allemaal snel ontdekten, is de traditionele openbare blockchain-architectuur niet echt bedoeld om veel gebruikers te huisvesten.

Dit punt werd brutaal naar huis gedreven tijdens het cryptokitties fiasco.

Cryptokitties is een spel dat is gebouwd bovenop de Ethereum-blockchain. In het spel moet je virtuele katten koesteren en fokken. Het internet werd meteen verliefd op het spel. Het werd zo populair dat zelfs de mainstream media het begonnen te bedekken. Het voelde alsof „Cryptokitties” die „magische DApp” zou worden die cryptocurrency mainstream zou maken.

Helaas nam het al snel een wending voor het erger. De Ethereum blockchain was gewoon niet goed uitgerust om te zorgen voor deze plotselinge stijging van gebruikers. Het kon gewoon de stress niet aan. Het aantal onbevestigde transacties in de blockchain nam exponentieel toe.

Beeld Credit: Quartz

Daarom werd Axiom, ook bekend als het bedrijf achter cryptokitties, gedwongen om de gaskosten te verhogen. Dit is wat ze zeiden in hun medium artikel:

„De opwinding en adoptie die we deze week hebben gezien was overweldigend en we konden niet gelukkiger zijn! Het Ethereum-netwerk is echter volledig vol. De enige manier om CryptoKitties van achterstand te houden, is door de gasprijzen te verhogen, zodat alle transacties snel kunnen worden voltooid. We weten dat hogere prijzen zullen betekenen dat sommigen van jullie jullie fokregime zullen moeten vertragen, en dat zijn we ontzettend teleurgesteld. Maar wie weet? Misschien betekent deze vertraging gewoon dat je van de Kitties die je al hebt veel meer zult houden.”

Nu we weten wat het probleem is, hoe lossen we het op?

Schaalbaarheid herstellen

Het repareren van de schaalbaarheid van de blockchain komt meestal neer op twee dingen:

Schaalbaarheid van laag 1.

Schaalbaarheid van laag 2.

Schaalbaarheid van laag 1

Schaalbaarheid van laag 1 of basislaag betekent wijzigingen aanbrengen in de onderliggende blockchain-architectuur zelf. De twee belangrijkste manieren waarop dit tot nu toe is gedaan, zijn:

Het vergroten van de blokgrootte.

Opteren voor op leiders gebaseerde consensusalgoritmen.

De blokgrootte vergroten

Een van de methoden die werden voorgesteld om de schaalbaarheid van laag-1 te vergroten, was simpelweg de blokgrootte te vergroten. Deze methode heeft echter drie prominente nadelen:

In een proof-of-work systeem vereist deze methode dat de knooppunten meer werk doen. Zoals het is, mijnbouw is een zeer duur proces. Door het duurder te maken zullen de grotere zwembaden alleen maar krachtiger worden en de algehele decentralisatie verminderen.

Zoals we hebben gezien met het Bitcoin-Bitcoin Cash fiasco, kan het vergroten van de blokgrootte leiden tot een split community. Niemand wil een harde vork als het volledig kan worden vermeden.

Het vergroten van de blokgrootte resulteert in lineaire schaalbaarheid in tegenstelling tot exponentiële schaalbaarheid. Bijv. Bitcoin Cash is slechts 10-15 keer sneller, ook al is de blokgrootte van Bitcoin 1 MB en Bitcoin Cash heeft een aangepaste blokgrootte van 32 MB.

Leadergebaseerde consensus algoritmen

De andere benadering die mensen hebben gevolgd is het gebruik van op leider gebaseerde consensus algoritmen. In deze algoritmen zijn er specifieke knooppunten in het netwerk die als krachtiger worden beschouwd dan de rest. Deze knooppunten zijn verantwoordelijk voor de consensus en het algehele welzijn van het netwerk. Deze oplossing druist echter in tegen het decentralisatiebeginsel. Het hebben van een klein aantal knooppunten verhoogt zeker de snelheid, maar het maakt ook het systeem onveiliger en gecentraliseerd.

Schaalbaarheid van laag 2

Layer 2-oplossingen zijn schaalbaarheidsoplossingen die bovenop de bestaande basisblockchain zijn gebouwd. Deze oplossingen laten de basislaag met rust en maken er protocollen bovenop. Dit is waar we ons opnieuw voorstellen aan Celler. Er zijn verschillende layer 2-oplossingen zoals het bliksemnetwerk en Raiden netwerk al in de latere stadia van ontwikkeling. Wat Celler echter uniek maakt, is dat terwijl die alleen voor betaling zijn, Celler ook gegeneraliseerde off-chain slimme contracten kan uitvoeren.

Dieper naar Celler gaan

In de kern zijn de twee belangrijkste componenten van Celler Network:

cStack: Celer's off-chain technologiestack die kan worden gebouwd op verschillende blockchains.

CeenCONOMY: cryptoeconomisch mechanisme van het Celer-netwerk.

cStack

cStack bestaat uit de volgende lagen in bottom-up volgorde:

cChannel: Gegeneraliseerde staat kanaal en sidechain suite.

CRoute: Aantoonbaar optimale waarde-overdracht routing.

CoS: ontwikkelframework en runtime voor toepassingen die buiten de keten zijn ingeschakeld.

Wat is cChannel?

cChannel maakt gebruik van de twee hoekstenen van off-chain schaalplatformen - state channel en sidechains.

Laten we eerst begrijpen wat een staatskanaal is. Het is een tweerichtingscommunicatiekanaal tussen deelnemers dat hen in staat stelt interacties uit te voeren. Deze interactie, die normaal op de blockchain zou plaatsvinden, zal plaatsvinden buiten de keten. Laten we een snelle doorloop van de vereisten doen om een off-chain state channel uit te voeren:

Een segment van de blockchain-status wordt vergrendeld via multi-handtekening of een soort slim contract. Dit is vooraf overeengekomen door de deelnemers.

De deelnemers communiceren met elkaar door transacties onder elkaar te ondertekenen zonder iets in te dienen aan de mijnwerkers.

Nadat het kanaal is gesloten, wordt de uiteindelijke status toegevoegd aan de blockchain.

Het Lightning Network is een specifieke vorm van staatskanalen genaamd „betaalkanalen”. Deze kanalen volgen de staat van betalingen tussen partijen. Een staatskanaal zoals Celer's volgt de staat van elk willekeurig programma tussen de partijen, waaronder betalingen.

Waarom waren staatskanalen nodig?

Om te begrijpen waarom we staatskanalen nodig hebben, laten we eens kijken hoe transacties werken in Ethereum. Het gedecentraliseerde crypto-ecosysteem is gebouwd met behulp van een Byzantijns fouttolerant model. Dit model gaat er altijd van uit dat het continu werkt in een extreem vijandige omgeving. Bijv. In het geval van Ethereum vertrouwen individuele gebruikers de mijnwerkers niet, miners vertrouwen de gebruiker niet en mijnwerkers vertrouwen elkaar niet eens.

Dus, hoe gebeurt een transactie eigenlijk?

Stel dat Alice 3 ETH naar Bob wil sturen. Ze zal deze intentie doorgeven aan de mijnwerkers.

Ze zal ook extra transactiekosten of gaskosten moeten betalen om de mijnwerkers te compenseren voor hun diensten.

Deze statusovergang (de transactie in dit geval) moet worden goedgekeurd door een meerderheid van alle knooppunten binnen het netwerk van Ethereum.

Pas nadat de verificatie is ontvangen, wordt Bob's account bijgewerkt door 3 ETH.

Wanneer u dit proces bekijkt, zult u twee mogelijke zwakke punten opmerken:

Het proces zelf is traag. Wachten op transacties om een overmeerderheid stem te krijgen van een netwerk zo groot als Ethereum is niet ideaal.

Naarmate Ethereum populairder wordt, zullen meer knooppunten het netwerk betreden. Hierdoor wordt de verificatietijd nog langer.

Dit is waar staatskanalen het spel volledig kunnen veranderen. Door gebruik te maken van slimme contracten en basisspeltheorie, zullen staatskanalen gebruikers in staat stellen een omgeving te creëren waarin ze worden gestimuleerd om samen te werken en vooruitgang te boeken in de algehele staat van de toepassing.

Het beste deel? Deze hele interactie gebeurt van de blockchain.

Dus, als Alice 1 ETH naar Bob zou sturen binnen het staatskanaal, kan ze dat doen zonder goedkeuring te hoeven krijgen van de overgrote meerderheid van het netwerk. Het is eenvoudig, direct en snel.

Dat gezegd hebbende, er is een belangrijk ding dat je in gedachten moet houden als het gaat om staatskanalen. Het vereist unanieme toestemming van de deelnemers om de staat bij te werken. In het kanaal moeten beide deelnemers tot een overeenkomst komen alvorens een operatie uit te voeren. Aangezien het aantal deelnemers zo laag is (twee in plaats van de overmeerderheid van een volledig netwerk), verloopt dit akkoord snel.

Hoe werken staatskanalen en waarom zijn ze nuttig?

Stel dat Alice en Bob met elkaar willen communiceren via een staatskanaal. Dit is wat er gebeurt:

Alice en Bob sluiten een deel van hun geld op in een slim contract. Beide partijen zullen hun toestemming moeten geven om iets te doen met deze vergrendelde fondsen.

Alice en Bob wisselen berichten uit via het internet om wederzijds akkoord te gaan met een bepaalde betaling. Dit zal resulteren in de uitwisseling van fondsen tussen de twee.

Op elk moment kan Alice of Bob het slimme contract afsluiten door de nieuwste staat te versterken en het toe te voegen aan de blockchain.

Belangrijke functies om in gedachten te houden:

Dankzij slimme contracten hebben Alice en Bob geen vertrouwde derde partij nodig om hun activa vast te houden, terwijl ze hun activiteiten uitvoeren.

Zelfs als om de een of andere reden de staatskanalen falen, kunnen de deelnemers de oorspronkelijke staat in de blockchain zelf herstellen.

Overheidskanalen hebben ook sterke privacyfuncties. Terwijl blockchain-transacties zelf transparant en open zijn voor iedereen om te zien, zijn staatskanaalinteracties alleen zichtbaar voor de deelnemers. Alice kan Bob bijvoorbeeld een voorwaardelijke betaling sturen in een staatskanaal waar niemand behalve Alice en Bob de voorwaarde moet kennen. Wanneer de voorwaardelijke betaling is opgelost, ziet het eruit als een normale betaling en fondsoverdracht van de buitenwereld, zelfs wanneer Alice de verbinding met het staatskanaalnetwerk verbreekt.

Praktisch gebruik van State Channels

Terwijl de uitleg tot nu toe is geweest over individuele staat kanalen, Celler verwacht dat de gebruikers meestal gebruik maken van state channel netwerken. Een staatskanaalnetwerk is een netwerk van individuele staatskanalen die zodanig zijn verbonden dat het mogelijk is om statuswijzigingen erdoorheen te routeren. Laten we een voorbeeld nemen.

Stel, Alice en Bob hebben geen kanalen open met elkaar, maar ze willen een spel spelen. Zolang ze allebei een kanaal hebben met een gemeenschappelijke tussenpersoon, kunnen ze een virtueel kanaal met elkaar openen. Zodra een gebruiker verbinding maakt met een staatskanaalnetwerk, wordt interactie met verschillende kanalen een natuurlijke, standaardervaring. Gebruikers kunnen applicaties onmiddellijk installeren, gebruiken en verwijderen zonder transactiekosten.

Volgens Celler zijn de volgende toepassingen het meest geschikt voor staatskanalen:

Als de toepassing te maken heeft met een groot aantal transacties of interacties tussen gebruikers.

Wanneer een bepaalde sessie van de aanvraag betrekking heeft op een relatief klein aantal deelnemers.

Wanneer de toepassing een snelle, bijna onmiddellijke UX vereist.

Wanneer de set deelnemers in de applicatie niet te vaak hoeft te veranderen.

Hoe gebruikt de cChannel zijkettingen?

Een sidechain is een aparte blockchain die is gekoppeld aan zijn ouderblockchain met behulp van een tweerichtingskoppeling. De tweerichtingskoppeling maakt de uitwisselbaarheid van activa mogelijk tegen een vooraf bepaald tarief tussen de bovenliggende blockchain en de sidechain.

In combinatie met staatskanalen maakt cChannel ook gebruik van zijkettingen. Bv. wanneer meerdere gebruikers elkaar moeten betalen, kunnen ze hun stortingen bundelen naar een centraal contract. Dit centrale contract zal fungeren als een sidechain-contract met de offchain dienstverleners die een „multi-party hub” vormen. Dit maakt één-op-veel-betalingsrelaties mogelijk binnen een hub.

Het zijkettingmodel heeft de volgende voordelen ten opzichte van het staatskanaalmodel:

De ontvanger hoeft niet online te zijn en een on-chain transactie uit te voeren. De reden is dat ze hun geld op de zijketen kunnen ontvangen zonder zelf een storting uit te voeren.

Ten tweede is geen opsluiting per partij vereist. Wanneer op side-chain gebaseerde kanalen worden gebruikt voor meerpartijenbetaling, hoeft elke partij (behalve de blokindiener) hun storting niet vooraf te vergrendelen voordat ze elkaar betalen.

Wat is CRoute?

Om een staatskanaalnetwerk efficiënt op te schalen, moet de statusroutering op de juiste manier worden ontworpen. State-routing bepaalt de snelheid en het volume van transacties die op een bepaald systeem stromen. Helaas hebben bestaande staatskanaalnetwerken, zoals Lightning Network en Raiden, bepaalde valkuilen die efficiënte routing voorkomen.

Lightning Network: Lightning Network gebruikt een vorm van Landmark Routing protocol genaamd „Flare”. Het idee van Landmark routing is om het kortste pad van de afzender naar de ontvanger te bepalen via een tussenknooppunt genaamd „Landmark”, wat meestal een bekend knooppunt is met hoge connectiviteit.

Raiden Network: Raiden maakt gebruik van de A* tree search, een gedistribueerde implementatie van de kortste pad routing.

Lang verhaal kort, beide routing mechanismen gaan over „het vinden van de kortste route tussen twee punten.” Het nastreven van deze methode in een traditioneel gegevensmoel zorgt voor een goede doorvoer. Dit komt vooral doordat het totale netwerk relatief stabiel blijft en de koppelcapaciteit staatloos is (aangezien elke verbinding niet wordt beïnvloed door eerdere uitzendingen).

Helaas zijn de off-chain kanalen stateful modellen, omdat er constante transacties plaatsvinden binnen, waardoor de individuele capaciteit (of saldi) verandert.

De kortste padroutering leidt tot frequente veranderingen in de netwerktopologie en houdt geen rekening met kanaalverdeling. Bekijk de onderstaande afbeelding, die laat zien hoe de kortste route routering leidt tot topologie verandert elke tijdsleuf.

Celer Network: Layer-2 Scaling (The Most Comprehensive Deep Dive)

Laten we eens kijken naar wat hier allemaal gebeurt:

In het begin starten knooppunt A, knooppunt B en knooppunt C elk een betaling van 100 tokens aan respectievelijk knooppunt B, knooppunt C en knooppunt A.

Tijdens de initiële kanaalbalansverdeling (d.w.z. tijdsleuf 1) worden elk paar knooppunten verbonden door een bidirectionele koppeling en selecteert elk knooppunt een directe route naar zijn bestemming onder de kortste padroutering.

In de loop van de tijd resulteert dit echter in een unidirectionele overdracht over elk kanaal, zoals blijkt uit tijdslot 2. Merk ook op dat gedurende deze tijd de netwerktopologie tegen de klok in is.

Gedurende deze tijdsleuf blijft de kortste route uni-directionele overdrachten uitvoeren (bijvoorbeeld, selecteert route A - C - B voor betaling A - B). Dit draait de kanaalbalanstopologie om van linksom naar een cyclus met de klok mee. Dit zal voor onbepaalde tijd herhalen.

Zoals je je misschien kunt voorstellen, is dit niet de meest efficiënte manier om dingen te doen. In een gedecentraliseerd ecosysteem kunnen de constante topologische veranderingen leiden tot slechte prestaties omdat het algoritme tijd kost om zich aan te passen aan de nieuwe topologie.

In feite, als knooppunt C de langere route nam (C - B - A), zullen niet alleen alle kanalen gebalanceerd blijven, de netwerktopologie zal ook ongewijzigd blijven.

Celer's oplossing: Distributed Balanced Routing

Het routeringsmechanisme van Celler is de Distributed Balanced Routing (DBR) die transparantie en optimale kanaalverdeling bereikt tijdens het routeringsproces. Om de ontwerpfilosofie van DBR te begrijpen, stel je een waterstroom voor die bergafwaarts stroomt. Het water weet niet waar zijn eindbestemming is, het volgt alleen de zwaartekracht.

Op dezelfde manier voert DBR geen expliciete padberekening uit van bron naar bestemming. DBR volgt alleen de congestie-gradiënten van het huidige netwerk. Het DBR-algoritme heeft een aangeboren kanaalbalanceringsmogelijkheid die op transparante wijze gebalanceerde overdrachtstromen voor elk statuskanaal handhaaft.

De voordelen van DBR-algoritmen zijn als volgt:

Aantoonbaar optimaal: DBR zal altijd de meest optimale route volgen voor een bepaalde snelheid van waardeoverdrachtaanvragen.

Transparante kanaalbalancering: DBR herbalanceert elk staatskanaal om evenwichtige waardeoverdrachten op de lange termijn te handhaven.

Volledig gedecentraliseerd: DBR is een volledig gedecentraliseerd algoritme. Elk knooppunt hoeft alleen met zijn buren te praten in de netwerktopologie van het staatskanaal. DBR heeft toevallig ook lage messaging-kosten in het protocol.

Veerbaarheid tegen storingen: DBR is zeer robuust tegen storingen. Het algoritme kan snel detecteren en aanpassen aan niet-reagerende knooppunten. In het geval van een knooppuntstoring leveren de resterende beschikbare knooppunten de maximaal mogelijke doorvoer.

Privacy: Omdat DBR voorstander is van een multi-path functie, behoudt het algoritme de privacy van overgedragen waarden. Ze kunnen dit doen zonder extra privacybewaringstechnieken te gebruiken. DBR kan ook uienrouting integreren om anonimiteit te beschermen.

Wat is CO's?

CoS is een combinatie van Application Development Framework (SDK) en runtime systeem. CoS is bedoeld om ontwikkelaars te helpen snel schaalbare off-chain gedecentraliseerde applicaties te bouwen, te bedienen en te gebruiken met een hoog niveau van abstractie.

Gerichte Acyclische grafiek (DAG)

Ter ondersteuning van gebruiksgevallen die verder gaan dan eenvoudige P2P-betalingen, gebruikt Celler een systeem van off-chain toepassingen als een DAG van voorwaardelijk afhankelijke toestanden. Laten we eens kijken hoe gegeneraliseerde staatskanalen afhankelijkheidsgrafieken kunnen gebruiken om complexe interactie met meerdere partijen te beheren.

Celer Network: Layer-2 Scaling (The Most Comprehensive Deep Dive)

Overweeg het bovenstaande diagram.

Laten we zeggen dat „Off-chain App 2” een schaakspel is dat Alice met Carl speelt.

Stel dat Alice een voorwaarde stelt - „Ik betaal Carl 10 ETH als Carl het spel wint.”

Zelfs als Alice en Carl geen direct kanaal tussen hen hebben, kunnen ze met elkaar communiceren via een gemeenschappelijke tussenpersoon. In dit geval is die tussenpersoon Bob.

Dit directe kanaal zal worden gevormd met twee lagen condities. De eerste laag is een eenvoudige tijdhashed vergrendeling om ervoor te zorgen dat Bob de betaling binnen een redelijke tijd doorstuurt en oplost. De tweede laag vergrendelt de betaling conditionering op het resultaat van het schaakspel.

Deze voorwaardelijke verklaring kan worden afgehandeld via Bob, hoewel hij geen deel uitmaakt van het spel.

CoS SDK

Celer's CoS SDK is een complete toolchain-oplossing voor het maken, volgen en oplossen van toestanden in off-chain toepassingen. Ontwikkelaars kunnen toepassingen maken met behulp van de SDK om de off-chain schaaloplossing en het betalingsnetwerk van Celler Network te versnellen. Dit zal helpen om een robuust ecosysteem op te bouwen. Ontwikkelaars zullen in staat zijn om twee klassen gedecentraliseerde applicaties te maken:

Eenvoudige pay-per-use-toepassingen: in deze toepassingen ontvangen gebruikers microservices van een echte entiteit en streamt betalingen via het betaalnetwerk.

Complexe toepassingen met meerdere partijen: ontwikkelaars kunnen voorwaardelijke statusafhankelijkheidsgrafieken gebruiken om complexe toepassingen met meerdere partijen te bouwen. Celler is van plan om de bestaande slimme contracttalen uit te breiden met moderne software bouwtechnieken zoals metaprogrammering, annotatie verwerking en afhankelijkheid injectie.

CoS Runtime

CoS Runtime fungeert als een interface tussen CApps en Celer-netwerktransportlaag.

Celer Network: Layer-2 Scaling (The Most Comprehensive Deep Dive)

Het ondersteunt CApps in termen van zowel netwerkcommunicatie als lokaal off-chain state management. De runtime verwerkt veel functies binnen het systeem:

De runtime is één van de netwerkfront en verwerkt communicatie met meerdere partijen tijdens de levenscyclus van de CAPP.

Het biedt een reeks primitieven voor complexe multi-party use cases zoals gaming.

Als er gevallen zijn van een tegenpartij falen, geeft de runtime deze geschillen door aan de on-chain status.

Als de client offline gaat, verwerkt de runtime beschikbaarheidsoffloading naar het State Guardian Network. Wanneer de client weer online komt, synchroniseert de runtime de lokale statussen met het State Guardian Network (meer informatie in een beetje).

CONOMY

De tweede pijler van Celer's waardepropositie is het cryptoeconomische model genaamd „Ce-Economy”. Dit model is gebouwd om het netwerkeffect, stabiele liquiditeit en een hoge beschikbaarheid voor het ecosysteem te bieden. Elke off-chain oplossing terwijl schaalbaarheid wordt verkregen, moet trade-offs maken met liquiditeit en beschikbaarheid. De mechanismen die worden gebruikt om deze afwegingen te beheren zijn:

Bewijs van liquiditeitstoezegging (POLC).

Liquidity Backing Auction.

State Guardian Network.

Celer Network: Layer-2 Scaling (The Most Comprehensive Deep Dive)

Bewijs van liquiditeitstoezegging (POLC)

POLC is een virtueel mijnbouwproces dat overvloedige liquiditeit verkrijgt voor het off-chain ecosysteem. In Celer Network zijn er individuele leden genaamd „Network Liquidity Backers” (NLB). Het mijnproces omvat NLB's die hun liquiditeit blokkeren - wat elk type digitale activa zoals ETH zou kunnen zijn - in Celler Network. Ze sluiten de activa op in een „domme doos” genaamd Collateral Commitment Contract (CCC), voor een bepaalde tijd. In ruil daarvoor worden de NLB's beloond met de native CELR-tokens. Dit handhaaft de liquiditeit van activa binnen het netwerk.

Liquidity Backing Auction (LiBA)

LiBA stelt offchain dienstverleners in staat om liquiditeit te verkrijgen via „crowdlending”. De prioriteiten van de kredietverstrekker worden bepaald door de rentevoet, het bedrag van de voorzienbare liquiditeit en het bedrag van de ingezet CELR-token. Dit is hoe het mechanisme werkt:

De dienstverlener initieert een LiBA om een deel van de liquiditeit voor een bepaalde tijd te lenen.

Een van de geïnteresseerde liquiditeitsfinanciers dient een bod in. Het bod omvat - de aangeboden rentevoet, het bedrag van de liquiditeit en het bedrag van CELR dat zij bereid zijn in te zetten.

Het bedrag van de liquiditeit wordt ingediend via een CCC.

De geleende liquiditeit zal worden gebruikt als een fraudebestendige obligatie of een uitgaande storting.

State Guardian Network (SGN)

De SGN is een speciale sidechain om off-chain toestanden te bewaken wanneer gebruikers offline zijn, om de beschikbaarheid te garanderen. De CELR-tokenhouders kunnen hun CELR inzetten in SGN en staatsvoogden worden. De primaire rol van deze voogden is om de status van een gebruiker voor een bepaalde tijd te bewaken. Een gebruiker kan zijn staat indienen bij de voogd in ruil voor een aantal kosten. Het aantal bewakers dat is gekozen om een staat te bewaken, is afhankelijk van:

De staats-hash

De Responsibility Score, dat is de inkomstenstroom die door de gebruiker naar de SGN wordt gegenereerd.

Wat is CelerX?

CelerX is Celer's consumentgerichte product en het is het eerste en enige laag-2-toepassingsplatform op iOS en Android. CelerX-gebruikers zullen in staat zijn om:

Gebruik Celler Pay om direct geld over te maken zonder kosten.

Speel verschillende op vaardigheden gebaseerde games zonder latentie.

Sinds de lancering van het hoofdnet op 8 juli heeft CelerX een totaalprijs van $1,4M+ bereikt, 11K spelers en 300K wedstrijden uit 88 landen. Celler heeft geen controle over de tokens die zijn gedeponeerd in Celler Pay en u hebt te allen tijde volledige controle over uw fonds. De Game Token (GT) is het native ERC-20-token dat wordt gebruikt in de CelerX-app. Je kunt de GT-tokens gebruiken om games te proberen in de app. CelerX biedt echt geld wedstrijden voor ongeveer 80% van de wereld en 38 staten van de VS - met uitzondering van Arizona, Arkansas, Connecticut, Delaware, Florida, Louisiana, Maryland, Montana, South Carolina, South Dakota en Tennessee.

Zoals we eerder hebben vermeld, is het grootste probleem met blockchain-ruimte het gebrek aan adoptie. Echter, het hele „Cryptokitty” ding liet ons zien dat er een grote markt is in de blockchain-ruimte voor vrijetijd/recreatieve DApps. Dit is iets dat we keer op keer hebben gezien. Tussen 3-9 maart 2019 was Tron het grootste slimme contractplatform in de ruimte:

Tron DApps kende een stijging van 207% van het wekelijkse transactievolume met een totaal volume van $180 miljoen, wat veel hoger was dan dat van EOS ($102 miljoen) en Ethereum ($24 miljoen).

Ze verwierven 33.000 nieuwe gebruikers, wat een groei van 64% teweegbracht.

Tijdens deze periode waren de drie meest populaire DApps op Tron: Epic Dragons, CrazyDogs en TronGo. Zoals u kunt zien, alle drie van hen zijn recreatieve (gaming en gokken) Dapps. CelerX zal profiteren van deze markt door een platform te bieden voor skill-based gaming en mobiele e-sports. CelerX biedt het kopen van cryptocurrencies binnen de app via Credit Cards, PayPal en Apple Pay, wat een ongekende aanpak is in de mobiele gaming-industrie, laat staan blockchain-gaming.

CelerX zal een kritisch onderdeel zijn van de groei van Celer's ecosysteem. U kunt CelerX hier downloaden.

Conclusie Celler

Zoals u zich kunt voorstellen, is Celer Network een zeer ambitieus project. Het project wordt geleid door Dr. Mo Dong, Dr. Junda Liu, Dr. Xiaozhou Li en Dr. Qingkai Liang, die allemaal Ph.DS hebben ontvangen van enkele van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Celler Network lost het schaalbaarheidsprobleem van cryptocurrencies op door gebruik te maken van slimme layer-2-tactieken, die geen afbreuk doen aan de algehele systeembeveiliging.

Op technisch vlak werkt Celler aan een aantal veelbelovende ontwikkelingen:

Een open source geel papier dat zijn off-chain gegeneraliseerde state channel protocol en ontwerp redenering beschrijft.

Geef een beveiligingsauditrapport vrij voor cChannel smart contract en verwijder de beveiligingsmaatregelen.

Een volledig pen-testrapport voor het volledige knooppunt van het Celer-netwerk.

Geleidelijk uitrollen en bouwen op de verschillende componenten van CCONOMY - Bewijs of Liquidity Commitment (POLC), Liquidity Backing Auction en State Guardian Network.

Voltooi een 5-lesles tutorial over hoe te bouwen met CelerX eSport Gaming SDK.

Maak een Web3 compatibele javascript native client en SDK Bug bounty voor het alpha mainnet.

Met de CSack (technologie) en CECONOMY (cryptoeconomische) componenten werken congruent, is Celler helemaal klaar om de crypto-ruimte te domineren. Het zal heel interessant zijn om te zien hoe het in de toekomst groeit.

Ameer Rosic
#SerialEntrepreneur, Investor, #Digitalmarketing Adviser and Cofounder of @Blockgks a #blockchain innovation hub

Like what you read? Give us one like or share it to your friends and get +16

63
Hungry for knowledge?
New guides and courses each week
Looking to invest?
Market data, analysis, and reports
Just curious?
A community of blockchain experts to help

Get started today

Already have an account? Sign In